torsdag 9 augusti 2007

Det talas om Stureplansprofiler

Alla tidningar skriver idag om killarna som har åkt dit för att de blivit anmälda för sexuellt ofredande och våldtäkt. Det som skrämmer mig mest är den kvinnosyn som tycks finnas även hos yngre killar. De här är ganska små egentligen 21 år och 26 år, vad är det? Knappt torra bakom öronen. Men de är tillräckligt gamla för att veta vad som är rätt och fel och framförallt hur man umgås med andra. Att de känner ett sådant förakt för kvinnor/flickor är verkligen riktigt läskigt. Här jobbar vi för jämlikhet mellan könen och så visar det sig allt oftare att det händer mindre med det arebetet än man tror. Som tur är finns det en himla massa killar som är justa, ni borde stiga fram nu och ta tjejen i försvar och säga att ni inte accepterar det här. Och gör det tydligt.

Stackars tjej. Hon må ha varit både full och aningslös. Men det är inget skäl till att bli utnyttjad av killar som borde veta var gränserna går. Visserligen känner väl de flesta till att där sprit går in går vett ut. Men det är ingen ursäkt, bara en förklaring till att det kan gå åt pipan.

Att använda våld mot andra är så primitivt så att man tappar orden. Vi vuxna har verkligen misslyckats med att uppfostra våra barn till empatiska människor som känner omsorg om och tar hänsyn till andra.

Jag ställer min vanliga fråga - Var är föräldrarna? Vi måste snart göra ett föräldraruppror tycker jag och ta våra ungar i öronen. Det här kan inte accepteras.

(SvD)
(DN)
(Aftonbladet)
(Expressen)

Andra bloggar om: , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ajabaja, inte ta något barn i örat! Nu var det inte det jag tänkte skriva, men det är en liten fingervisning om hur bakbundna dagens föräldrar är. Det går inte att göra någonting förrän nån myndighet har en åsikt om att det är fel! Att ge barn grunder i moral osv då blir man väl fälld för kränkning o diskriminering, man måste ju ta hänsyn till andra religioner, sexuella preferenser osv.....

Nu har jag kommit på den geniala ideen att helt enkelt inte skaffa några barn då jag anser att dagens sjuka samhälle inte är en bra plats för barn(eller vuxna heller) att vistas i. Det allra bästa vore att låta mänskligheten dö ut....så det blir slut med pk:ismen.

Mary X Jensen sa...

Nu menade jag förstår inte att bokstavligt ta dem i örat. Men lite mer koll behöver vi nog ha på ungarna. Lite längre än vad själva tycks tro...

Anonym sa...

Ja, vart ska man börja i kampen om människans lika värde, eller att behandla andra som sig själv. De som ingen självrespekt har kan ju heller inte behandla andra med en... men , kanske ett nytt ämne i skolan som skolverket skulle kunna komma med, är kanske en fingervisning på att NEJ är nej.. ja, med tanke på att "alla" verkar ha svårt med att HÖRA ett nej, kanske ett finger tecken på ett "nej" vore på sin plats..? Vad sägs om ett allmängiltigt tecken för "fuck you" tecknet.. jag, säger, kanske, bara kanske, att galenpannan SER det tecknet och lägger av, eftersom varenda jä-el verkar ha dålig hörsel och i övrigt inte förstår att kommunikationen faktiskt mest ligger i kroppen, men det fattar de ju inte heller...för att värja sig, slå sig ur ett fängslande läge, är ju bara för dessa galenpannor, ett tecken på att personen vill ha mer...ja, suck, pest å pina..where to start?? Utöver att PRATA verbalt med våra barn/ungdomar, så bör nog diskussionerna ligga ute på mer forum än inom hemmets väggar...för vad e det som säger att föräldraskap innebär mognad, reflektion och diskussioner om vett å etikett??? ha en bra dag...