torsdag 9 augusti 2007

Varför inte säga som det är?

Som moderat kan jag inte annat än känna förakt för den som hoppar av sitt moderata mandat för att sedan behålla sin personliga förtroendeposition och jobba för socialdemokraterna. Det har alltså två Sundbybergsmoderater gjort, inte snyggt. (SvD). Det har skrivits och talats mycket om detta idag.

Ni hör själva. På ett moderat mandat. Det är verkligen inte snyggt. Jag blir djupt indignerad.

Nej, grabbar. Säg som det är i stället. Ni fick inte de ledande positioner ni hade tänkt er. Ni kanske själva är en stor del i det interna bråk som ni hänvisar till. Är det inte så? Det är den vibben man får i alla fall av att läsa ert inlägg i dagens tidning.

OM man känner så stort missnöje som ni uttrycker så hade det varit juste att hoppa av helt. Skriva till länsstyrelsen och avsäga er de personliga platser ni fått genom att lura väljarna i Sundbyberg. För det är det ni har gjort. Lurats. Man kan väl inte säga annat när ni blivit valda av moderater och tänker bli sossar på moderata mandat?

Om man inte gillar läget så hoppar man av. Tänker man byta parti gör man inte det under sittande mandatperiod. Ni har inget förtroendekapital kvar, vare sig hos moderaterna eller hos någon annan.

Socialdemokraterna skrattar förstås och tycker att det är lite kul det här, när det blir lite trassel hos konkurrenterna. Men hur ska de kunna lita på er i fortsättningen? Min uppfattning är att lojaliteten mot partiet är större inom socialdemokratin än i borgerliga partier där man kan flyta lite emellan i alliansens fotspår. Men inom (s) blir det nog till att hålla sig lugn. Jag tror inte att ni kommer att kunna det. Dessutom så får man säkert där som på alla andra ställen förtjäna sin position. Det kommer att ta tid. Frågan om ni har det tålamodet?

Trist, trist, trist... Dålig stil... Politiska vildar vill ingen ha. Det tär på förtroendet för all politisk verksamhet. Renhårigt och snyggt hade varit att avgå helt. Sen gå med i (s) och jobba på fältet för att kandidera nästa år. Som ersättare i fritidsnämnden, för det är väl där man brukar börja?

Andra bloggar om: , , , , ,