måndag 6 augusti 2007

Hur Rockn´Roll är det i politiska ungdomsförbund egentligen...

Alla politiska ungdomsförbund tappar medlemmar och allt svårare att nyrekrytera.
(SvD)

Det är väl inte så konstigt. Ett gäng ungdomar samlas och har fester och kul, det är bra på sitt sätt. Sen tas någon ungdom som gisslan och får sitta med i de styrande församlingarna. För övrigt har de inte så mycket att säga till om i sina kommuner eller andra politiska instanser.

Jag tror att det stora problemet är att ungdomar kan väldigt mycket och vill vara med och känna och få respekt för det de vill förmedla. De vill bli lyssnade på. Inte stoppas in i ungdomsfacket och få tillgång till fester och så, det kan de göra på annat ställe. De vill vara med och diskutera och ifrågasätta mer än vad som är möjligt idag. Vi vuxna måste bli mer tillåtande helt enkelt. Inte underskatta de yngres synpunkter och vänligt klappa dem på huvudet.

Å andra sidan så är just det kritiska ifrågasättande sällan populärt i någon organisation, oavsett vem som framför den. I allmänhet verkar det inte som om man vill ha så mycket förändring egentligen.

Själv har jag passerat ungdomsförbundstiden med råge och jag började som vuxenmedlem när jag var 21 år. Det har gått bra. Så ungdomsförbunden kansk ska skippas och så får alla som vill bli medlemmar bli det i moderorganisationen istället. Kanske att vi skulle kunna bygga uppdet hela genom mentorskap?

Andra bloggar om: , , , , , ,





Inga kommentarer: