lördag 18 augusti 2007

När rubriken blir huvudsaken...

En moderat politiker i Nässjö vill att det ska tas krafttag mot den kraftiga ökningen av sjukdomar som klamydia och kondylom. Hon är till yrket läkare och vet alltså en hel del om vad det innebär att få någon av dessa sjukdomar. Lidandet är ganska omfattande för den som drabbas och det finns förstås något skamset i att tala om könssjukdomar.

Hon använder order "knullkompis" och det blir förstås den givna rubriken och sakfrågan försvinner i ett allmänt fnitter. Varför det? Är det någon som funderat över innebörden i det hon vill komma fram till? Sen kan man kanske ha synpunkter på hennes val att framställa problemet. Nu får det rubriker, men av fel anledning.

Läs här på Vårdguiden om

Klamydia

Kondylom

Hur kul är de sjukdomarna? Det är inte helt taget ur luften det hon säger, eller hur? Våra fördomar ger sig alltid till känna och när det hettar till så skojar vi bara bort det och missar det seriösa och allvaret som ligger bakom orden.

Tyck gärna att jag är trist alltså, men någon måste vara det ibland. Kejsarens nya kläder ni vet. Sjukdomar bör man väl undvika om det är möjligt trots allt om man bryr sig lite om sig själv och andra. För övrigt tycker jag förstås att man har vilka kompisar man vill och vad man gör ihop bestämmer man väl själv. Men man behöver ju inte vara dum för det.

(SvD)

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: