lördag 18 augusti 2007

Rubrik kontra mening...

Nästa rubrik där saken försvinner från innehållet står DN för i intervjun med den moderata socialförsäkringsminister Christina Husmark Pehrsson.

Jag hade en "släng av utbrändhet" och var sjukskriven tre dagar och sov sa hon. Det kommer nog att bli ett lika bevingat uttryck som när socialdemokraten Inez Uusman sa att internet bara är en fluga. Det blir uttalandet i sig som blir huvudsak och rubrik, man söker inte meningen bakom det hela.

Mitt favoritcitat, ofta återkommande här hos mig är:

I know that you believe that you understood what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant. (Robert McCloskey)

Som jag uppfattar Husmark Pehrsson nu är att hon berättar hur hon hanterade problemet med att vara slutkörd. Plötsligt vill alla ha det till att hon är nedlåtande mot alla andra. Så klart att hon inte är. Det finns många personer som kan hantera sitt liv på egen hand både i glädje och sorg.


Men läs Hanne Kjöllers ledare i DN om inlärd hjälplöshet och de möjligheter det finns att på ett tämligen enkelt sätt, genom kognitiv terapi få verktyg att hantera olika situationer i sitt liv.


Jag tycker att man ska ta sina egna möjligheter på allvar och inte mullra runt om sjukskrivning som den enda möjligheten att bli frisk. Ännu så vet man inte riktigt om sjukskrivning är det enda rätta hjälpmedlet för den som är sjuk. Det är egentligen en ganska passiv hjälp, eller hur?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är tyvärr svårt att tolka hennes uttalande som något annat än att folk måste "ta sig i kragen". En person i hennes ställning är tvungen att väga sina ord på guldvåg. Uppenbarligen har hon inte gjort det.