fredag 24 augusti 2007

Snacka aldrig med mig om fallskärmar efter det här...

Nästan 50.000 kronor i månaden till socialdemokraten Ulrica Messing, tills hon fyller 54 (det skall tydligen vara ännu längre!!!). Idag är hon 39 år gammal. Det hela förutsätter att hon är hemmafru och inte har andra inkomster då kommer dessa att dras av från förmånen. Torkel Backlund som är kanslichef på statens pensionsverk kommer att hålla efter henne och kräva uppgifter av henne varje år nu säger han till Expressen. Jag utgår i och för sig att det ingår i hans arbetsbeskrivning.

Som moderat är det bara att tacka och ta emot, för det kommer väl att bli svårt för att inte säga helt omöjligt för socialdemokraterna att i fortsättningen prata om giriga företagsledare med stora och feta fallskärmsavtal. Sådana som moderater förutsätts vara. Giriga och endast tänkande på egen nytta.

Nu handlar det inte om företags pengar den här gången utan om statens och normalt avskyr jag att höra uttrycket "hur man använder skattemedel" så fort en förtroendevald åkt Taxi i stället för tunnelbanan. För sådana praktikaliteter kan underlätta jobbet som säkerligen är nog så strävsamt och en och annan middag kan gärna slinka ner också utan att jag har problem med att det inte dras från lönen eller kommer upp på reseräkningen.

Jag har också varit hemmafru några år nu för att ta hand om min vidbrändhet och vila ut lite. Kostnaden för den har min man stått för, inte Försäkringskassan eller någon ANNAN. Vi är nöjda med arrangemanget eftersom det ger frihet att göra vad man vill utan att redovisa vad man gör. Livspaus i egen regi alltså. Det borde Ulrica Messing också göra, hon är 39 år gammal och fullt arbetsför. Vill hon vara hemmafru så är det en sak för familjen, inte för Sveriges skattebetalare!!!

Nu ska alltså en av de ledande politikerna inom socialdemokraterna roffa åt sig, jag kan inte kalla det annat, stora summor från staten, från våra skattemedel för att kunna vara hemmafru.. Det är helt OK att ta hand om familjen, men ska staten betala det? Jag har inte hört att socialdemokrater hoppar av lycka när man talar om vårdnadsbidrag precis.

Pacta sunt servanda - avtal ska hållas. Men man kan få vara indignerad över saken. Ulrika Messing är säkert nöjd, skäms kanske lite, men hon har rätt till den här förmånen. Det går inte att komma ifrån. Men hela svenska folket kan känna sig dragna vid näsan.

Socialdemokraterna får ett stort pedagogiskt problem att förklara detta. För nu handlar det inte om de pengar företagen själva tjänat in och fördelar som man tycks älska att vilja förbjuda förekomsten av - utan nu handlar det om fördelning av skattemedel. Tänk på det när Mona Sahlin och Per Nuder lovar skattehöjningar - del av den går till Messings plånbok.

Jag säger bara fy, fy, fy... Förverkliga sig själv ska man göra, man måste göra sina val och det är inte andra som ska betala för det.

(SvD)
(DN)

Andra bloggar om: , , , , , , ,




7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl värre än så. Hon får väl nästan femtio tusen i månaden tills hon är 65, om jag inte är felunderrättad.
Dvs lite drygt 15 MSEK totalt sett.

Mary X Jensen sa...

15 miljoner kronor av våra skattepengar!!!!!

Anonym sa...

Tack Du, men hon har ju sagt upp sig själv - då ska man väl inte ha pension alls före 65 år! Fallskärmar är väl till för dem som får sparken?
Nils Bridal
Nyköping

Anonym sa...

UM är tydligen en av de sista kämparna som får "livstids statrådspension". Nu är det väl 3+2 med lite mindre de två sista åren som gäller.
För många år sedan var det en kvinna som kollade vad som "skulle löna sig" på arbetsmarkanden. Hon slog fast att hon "skulle bli sosse" och s-politiker. Gick igenom hela vägen alltifrån lokala arbetarkommunen och ända upp till riksdagen. (Måste ha varit jobbigt att fejka sosseåsikter så länge) Efter två riksdagsperioder (som landets då yngsta riksdagsledamot)hoppade hon av med livstids pension...i 30+åldern.
F-n vet om jag skulle klarat fejkadet/hyckleriet att ständigt har "rätt åsikter"

Anonym sa...

Ulrica "cykelhjälmslagen" Messing förtjänar det verkligen inte. hemskt*****

Mary X Jensen sa...

Grejen är att man inte kan klandra henne - avtalet ser ut som det gör. Socialdemokraterna kommer att få skämmas för detta länge länge...

Grottolle sa...

Socialdemokraterna behöver nog inte skämmas något mera än moderaterna. Du vet väl att S tog bort sånt här förra mandatperioden. Och dom tog bort falskärmarna för cheferna inom statliga företagen oxå.Men nu är ju Alliansen på väg att införa dom igen. Men sedan skulle jag tro att hon inte kommer att lägga sig på sofflocket utan hon kommer nog som Carl Bilt som oxå fått stora falskärmar att hitta nytt jobb. Men det är bra om du oxå jobbar för att inte Alliansen inför fallskärmarna igen ;)