tisdag 28 augusti 2007

Återigen denna Danielsson

Nu kommer han med en bok, Danielsson - jag vet inte om jag kommer att läsa den faktiskt. Kanske om den kommer ut på pocket.

Vad jag förstått av recensionerna så innehåller den inget nytt. Jag tycker lite synd om Danielsson, han blev verkligen ett offer. Hans berättelse är bara intressant i ett större sammanhang, men ingen annan som var med har sagt ett ljud om sin inblandning.

Det finns andra saker som jag tycker vore mer intressant att få veta än vad Danielsson i detalj gjorde den dagen, inte vilken dator han var inloggad på, om han var på kontoret eller ej. Frågor som vad vår dåvarande statsminister egentligen sa och hur det var ställt med ordningen i regeringskansliet och hur man hade organiserat sig för kriser. Sådana saker. Vi vet egentligen inte mer än fragment av de sakerna utan huvudsakligen har det handlat om att koncentrera sig på vad Danielsson gjorde eller inte gjorde.

Intressant är detta tycker jag - hur kommunicerades det med statsministern. Jag ser scenariot framför ig. Det är helg, vi stänger av telefonen och vill inte bli störda.

"Bland annat vägrade vår förre statsminister att kommunicera per e-post, och hade över lag ett "gans­ka ostrukturerat sätt att arbeta på". "Jag kunde aldrig vara säker på att han verkligen tagit till sig vad jag sagt eller att han efteråt skulle komma ihåg att han givit ett besked", skriver Danielsson i sin bok. (DN)

Om någon kunde ställa sig upp och säga - VI GJORDE FEL, VI MISSBEDÖMDE HELA SITUATIONEN (hur någon kunde göra det med medias uppmärksamhet är en annan viktig fråga förstås), men just den där lilla ursäkten. Den väntar jag på. Från andra än Danielsson faktiskt.

(DN)

Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

Unknown sa...

Jag haller med att tycka synd om Danielsson. Han blev den syndabock som medierna, även Dagens Nyheter !, ville ha.