torsdag 6 september 2007

Halvtomt eller halvfullt...

Ni känner till det där uttrycket. Är man positiv så ser man på glaset som halvfullt och är man negativ så ser man på det som halvtomt. Det är en attitydfråga. Förvisso kanske man får jobba för att fylla på, men det är det värt. Och bra mycket bättre än att sätta sig i soffan och se på hur glaset töms så sakteliga, ja rent av dunstar bort och sen är tomt och innehållslöst. Jag väljer alltid det halvfulla glaset.

Jag har en känsla av att Fredrik Reinfeldt också gör det. Han ser hur glaset fylls på och väljer jobbalternativet just nu. Det kan vem som helst se att det fylls på där.

Försvaret är förstås också en viktig punkt men kanske inte den viktigaste JUST NU. Kom ihåg att budgetar kommer och går, ja faktiskt varje år. Egentligen finns det inget som säger att saker och ting inte ändras igen.

Den stora indignationen över hur svårt regeringen Reinfeldt har beskrivs i stora rubriker och indignerade uttalanden. Men vem har sagt att det ska vara lätt att regera, vem har trott att en regering är som en familj i total harmoni (för såna finns inte ens), vem har sagt att det inte finns några grynnor att ta sig förbi, och vem har sagt att glaset alltid töms.

Nej, jag tror att man ska ta det här med en viss ro. Synd att Mikael Odenberg försvann han verkar vara en hyvens karl på många sätt om inte annat så tar han ställning. Fredrik Reinfeldt presenterar en ny minister och så fortsätter budgetarbetet som vanligt.

När Erik Åsbrink slutade på eget bevåg så blev det drama. Göran Persson kallade det hela för statskupp och var mycket upprörd. Det är i och för sig charmigt men hans val efter Åsbrink blev då trotjänaren Bo Ringholm. Då var det upprört ett tag kring hans person och så lugnade det ner sig.

Göran Eriksson skriver att i sådana här lägen är politik teater.

Just det teater och man kan välja genre, drama eller komedi. Det är en attitydfråga. Men ni ser väl hur glaset fylls på. Med många nya jobb och skattesänkningar även för de som tjänar minst.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: