onsdag 12 september 2007

Ja detta Facebook...

I princip alla håller på med Facebook på olika sätt just nu. Särskilt känner jag att mina vänner/kompisar/bekanta som alltid kör runt på det nya på internet är där. Vi förflyttar oss i grupp och testar och känner på och utvecklar nya former för umgänget. Och vi är gamlingar, de flesta är över 25 år en del av oss kan dubbla. Vilken möjlighet till samverkan över generationsgränserna det finns här.

Men jag har också många som helt avstår. Vi är vänner för det fast på ett annat sätt.

Visst får man veta saker om andra som man kanske inte tycker är nödvändigt att veta, men det är bara att låta bli att titta. Kryssa bort. Skriv bara om dig själv det du vill förmedla, konstigare än så är det inte.

När vi håller på och diskuterar offentlighetsprincipen blir Facebook också intressant, men å andra sidan så baseras det på uppgifter som du själv lagt upp. Kanske. Mindre nogräknade kompisar lägger upp bilder från senaste partyt där du efter några timmar med en drink i handen inte längre är ditt mest fördelaktiga jag. Frisyren på sne och kläder i oordning kanske. Snälla kompisar tar nog bort bilder om man inte vill ha dem där. Andra kompisar kanske man ska fundera på om man ska ha kvar. Remove friend finns det en knapp som heter, tryck på den.
Välj under privacy hur du vill synas på Facebook. Det är en annan finess.

Det går alltid att hitta allt som finns på nätet säger andra. Grejen är den att det går alltid att hitta saker om andra om man vill det och har såna avsikter.

Facebook är kul för oss som gillar att vara sociala. Personlig men inte privat kan vara en bra devis. Ett stort socialt sällskapsspel är vad det är. Det är väl inget fel i det. Men alla gillar inte att spela och då ska man naturligtvis avstå. Man behöver vare sig gilla eller förstå allting. Vi lever i ett fritt land.

Lars Berge undrar om han vill vara med längre. Det behöver man absolut inte, det är bara att gå ur helt enkelt. Tack och hej leverpastej.

För oss som är lite mer öppna och socialt intresserade av oss finns här ett tips på hur man kan lägga till sin Facebookprofil på bloggen.. Från bloggaren i USA.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: