onsdag 5 september 2007

Klart att man shoppar på nätet...

Allt fler börjar använda nätet som shoppingplats. Det är självklart för många av oss som varit med hela tiden. Vissa av de shoppingmöjligheter som fanns då saknar jag verkligen. Jag blir nostalgisk här ett tag.

Exempelvis saknar jag att kunna köpa mat på NK (det kunde varit vilken butik som helst vill jag tillägga). Visst var systemet lite bökigt man fick vänta på svar från databasen för varje grej man lade in. Men ändå, det gick fortare än att sätta sig i bilen, rusa runt med varukorg och stå i kö.

Hur bra var det inte att på fredagskvällen ha alla matvaror för en vecka ståendes på trappan i kassar när man kom hem. Märkta med Mary. Jag var mer bekant med dem som jobbade på NKs internethandel än med de personer som jobbade i kvartersbutiken och detta utan att vi hade mötts personligen. De visste hur jag ville ha det och bytte för det mesta till rätt val när varor jag beställt inte fanns i butiken. I tre år köpte jag all julmat på det här sättet. Det var perfekt. Betalningen skedde via signaturköp. Det var bara att packa upp och njuta. Jag slutade för att jag flyttade bort från Stockholms närort.

Men det här var på den tiden då vi var ett begränsat antal som överhuvudtaget använde internet. Och NK hade anställda som sprang omkring i affären och plockade varorna så det är klart att det blev ohanterligt när det blev för många kunder. Jag vet inte om de har tjänsten kvar överhuvudtaget idag. De flesta livsmedelsbutiker har lagt ner den här verksamheten. Det är synd på många sätt.

Idag handlar det om annat än matköp dessutom. Min make är intresserad av kameror och shoppar loss småprylar i form av sladdar, objektiv och annat från hela världen. Alla specialgrejor går att finna på nätet idag. Visst kan man bli lurad, men det kan å andra sidan hända var som helst.

Försäljningen på nätet ökar men i lugnare takt visar en mätning. Svenskar har börjat köpa dyrare hemelektronik på nätet nu. Så visst är det bra med att köpa böcker, skivor och allt möjligt. Här gör vi det hela tiden och kan inte tänka oss någon annan ordning

Men ingenting går ändå upp emot en riktig shoppingtur IRL - in real life, den saken är klar ;-)

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: