onsdag 5 september 2007

Odenberg avgår...

Spekulationerna är redan igång. Alla utgår ifrån att det handlar om försvaret - men det vet vi faktiskt inte ännu. Det kan handla om precis vad som helst. För lite kan man undra om en person som varit med så länge skulle avgå på grund av någon intern konflikt. För han om någon borde vara bekant med konflikter så länge som han varit med i politiken. Det handlar nästan enbart om det, alltihop.

OK - det var alltså försvaret. Vad vi fick veta av presskonferensen. Odenberg kan inte se de sina i ögonen med de besparingar som är föreslagna. Jag kan förstå det på sätt och vis och tycker att det är rakryggat att stiga av under sådana omständigheter.

Nu vill jag ha tillbaka Anders Björck... men han kanske har sama inställning som Odenberg? Den som lever får se.

Trivia med Lassievarning: Jag satt en gång i världen tillsammans med Odenberg i dåvarande Statens Ungdomsråd, men det var länge sedan det ;-) - nu på med TVn i avvaktan på presskonferensen.

Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar som om Odenberg inte höll med om de nedskärningar som regeringen ville göra. Tänk på allt vänsterfolk som klagar på armén och det är borgarna som skär ned. Men det är säkert fel på det med enligt vänstern. Men jag tycker det visar på en styrka att man har folk med olika åsikter. Att man inte bara har ja-sägare som hos sossarna.

Anonym sa...

Det är intressant att se hur den av borgerliga politiker, så utskällda försvarspolitik som S förde, tydligen var alldeles för generös.
Det var ju tur att det blev regimskifte, så att ett fortsatt ödslande med pengar på försvaret stoppas.

Mary X Jensen sa...

Att stå för sina åsikter och ta konsekvenserna av dem tycker jag är starkt. Det är int emer att snacka om den saken. Bara att bryta ihop och gå vidare.