fredag 28 september 2007

Oavsett hur domen nu blir...

Man kan som SvD konstaterar säga att det bara finns förlorare i denna historia och att samtliga inblandade betalat ett högt pris och det kan man hålla med om.

Åklagaren skräder inte orden och vill att killarna ska dömas till fängelse i många år (DN). Själva tycker de att de fått lida så mycket att de nu vill byta identitet. Den ena har fått sälja sin krog och flyttar utanför Stockholm och de tycker att de har haft det väldigt besvärligt. Hört talas om konsekvenserna av det man gör? Det ska man tänka på innan, det kan man kräva av perosner som fyllt 20 år, ty då är hjärnan fullt utvecklad och skall fungera.

Men tjejen då? Hur kommer hon att må resten av sitt liv? Kommer hon någonsin att återfå någon tillit till killar överhuvudtaget? Hur tas hon om hand nu?

Alla må ha varit fulla och påverkade vid tillfället och då är det bekant att allt vett rinner ur människor, det är en förklaring men absolut ingen ursäkt.

Vad jag hoppas ska komma ut ur det här är en seriös diskussion om hur vi umgås med varandra och vilken respekt vi skall visa våra vänner och bekanta. Det här är helt oacceptabelt.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

Grottolle sa...

Är det så att killarna döms skyldiga så kan jag inte förstå varför dom skulle få byta identitet? Det måste ju inte komma ifråga förän dom avkänat straffet och visat att dom tänker bli laglydiga medborgare.

Om dom är skyldiga så anser jag att det är något fel i uppfostran,
Alla föräldrar försöker ju lära sina barn vad som är rätt och fel. Och vilken syn man ska ha på annat folk. Men tydligen har dom inte fått lära sig sånt. Man kan säga att killarna haft oturen med sina föräldrar. Man kan ju inte välja föräldrar liksom.

Anonym sa...

Du oroar dig över hur tjejen kommer att må? Svaret blir väl att hon ha ett val att antingen falla in i en offerroll, och må skit resten av livet! Eller så kan hon bearbeta händelsen, se varför hon gick med på att följa med killarna hem, släppa taget och leva vidare. På samma sätt som alla offer för krig och kränkningar som hittar hopp och liv trots all skit.
Det kallas försoning.

Petter

Mary X Jensen sa...

Petter: Det är nog inte så lätt ser du...

Anonym sa...

Den 21-åriga Stureplansprofilen säger i en intervju att han berättat för sina föräldrar vad som hänt och att de förstått. Det är ett samtal jag inte kan förneka att jag är nyfiken på.