torsdag 13 september 2007

Så börjar det igen då - slit henne i stycken...

Dagen efter utnämningen av Ewa Björling så har Aftonbladet snokat rätt på att Ewa Björling har ett svartbygge. Fast vi vet inte om det är ett svartbygge egentligen eller vad som hänt, men det blir en bra rubrik. Minister och svartbygge. För att inte tala om att det är en spektakulär villa som det dessutom står i tidningen.

Det intressanta här är inte om fel har begåtts utan att det som verkar viktigast så fort någon hamnar på en taburett är att se till att hon/han knuffas ner. Här ska vi inte tro att vi är något, nej då. De allra flesta människor även journalister har gjort saker som det kan bli rejäla rubriker av med lite finputs.

Jag tycker att vi måste börja ha lite mer överseende med varandras tillkortakommanden på det här sättet. Att man klantat sig på ena sidan behöver inte betyda att man kommer att göra det i fortsättningen och på alla andra områden.

Det är inte rimligt att politiker skall utsättas för dessa nedsättande rubriker och att det blir en tävlan om vem som kommer på den värsta grejen att sätta dit någon för, med målet att ministern avgår. Skadeglädjen är den största. Jag gillar inte det.

Det är klart att det inte är bra att bryta mot regler och inte heller att bygga innan man fått bygglov, men tro inte att det är ovanligt. Den som byggt hus vet hur rigida tjänstemännen på byggnadskontoren kan vara. De har sina regler, jag kan inte alls bedöma hur nödvändiga de är alla gånger. Men tjänstemannaväldet går inte av för hackor. Det gäller förstås inte alla, men vissa har mer byråkrati i kroppen än andra.


Står man då där med byggjobbare som kan jobba och det nu med en gång så kan det nog vara lätt att föregå byggnadsnämndens beslut. För som en annan bloggare skrev. Varför ska man överhuvudtaget behöva be om lov för såna här förändringar egentligen?


Låt politiker få vara människor med allt vad det innebär. Snart vill ingen vara det annars. Jag är ganska säker på att de som skriker mest nu och är indignerade också har möjlighet att få rubriker om olika saker. Höj nivån lite nu och sätt igång och kräv Ewa Björling på svar om vad hon ska göra på jobbet istället för att grotta i hennes husbygge och privatliv.


Det finns andra politiker som har genomlevt värre saker Ewa Björling, och de sitter kvar.


Mona Sahlin, socialdemokraternas första namn idag, vem minns inte hennes notriska parkeringsböter och annat. Bo Ringholm med sjötomt och skjul som inte behövde betala fastighetsskatt eller den idrottsförening han var ordförande i som också hade frågetecken inom ekonomifältet. Lars Ohly som inte gillar friskolor men som har barn som går i en sådan. Exemplen är hur många som helst. Bloggaren Svensson skriver i sin blogg att det verkar vara överklassen och borgarna som struntar i regler. Har du sett hur många parkeringsböter Mona Sahlin har eller hade? Mer än 100 stycken - obetalda tror jag att de var också.


Kolla in den här länken och sluta tjafsa om borgare som tar ut svängarna.

(SvD)

Andra bloggar om: , , , , , ,



15 kommentarer:

Anders_S sa...

Så du menar att Mona Sahlin inte tillhör eliten i samhället? Det är ju just vad hon gör enligt min åsikt. Så det du säger om henne bekräftar ju bara vad jag skriver i mitt inlägg.

Anonym sa...

Bra skrivet och klockrent youtube clip!

Anonym sa...

På vilket sätt är det ett lagbrott att ha sina barn i friskola? Om du inte försöker dra alla vänsterpolitiker över samma kam så blir dina argument kanske trovärdiga. Vem vet?

Förklara gärna vilka lagbrott du tycker är acceptabla och vilka som inte är det? Är t. ex. svartbygge ett större brott än att inte betala tv-licens?

Mary X Jensen sa...

Jag pratar inte om att det är lagbrott att ha barn i en friskola. Det handlar väl mer om att inte leva efter sin ideologi, men å andra sidan vet man ju som förälder att ungarna gör som de vill. Och att man inte alltid har något att sätta emot. Jag ville bara exemplifiera och dra ut linjen lite.

Lagbrott är lagbrott. Det går inte att sätta det ena mot det andra. Det vill jag heller inte göra.

Men livet är också en praktisk fråga som måste lösas och då blir det inte alltid rätt. Det gäller nog för oss alla. Ibland blir det riktigt klantigt, att bygga svart är väl inte det smartaste. Men ska sådant följa en resten av livet sen? Ska man aldrig bli fri från sina misstag? Det borde gälla för alla. Oavsett om man är borgare eller socialist. IMHO

Mary X Jensen sa...

Anders S

Jag citerar dig

"Borgarklassen. De som anser sig stå över vanliga människor. De som anser sig stå över lagar och förordningar. Den arroganta borgerligheten."

Du pratar om Reinfeldts ministrar inte om (s)-eliten.

Eller hur?

Anonym sa...

Nu vet jag inte hur liten detalj du anser att en våning till (eller nästan dubbelt så högt hus) är små.
Men å andra sidan kan man ju undra varför man ska be om lov överhuvudtaget om saker man gör...
Men det är väldigt ofta människor högre upp i hierarkin har en förmåga inte inte kunna följa dom lagar som dom själva har varit med att stifta. Min enda kriminella historia är ju att jag gått mot rött ljus och laddat ner en låt.
Jag blir nog aldrig minister.

Mary X Jensen sa...

Jag tycker att det är klantigt med svartbyggen. Självklart. Men jag tycker också att det är helt oerhört att det är det enda tidningarna skriver om - folks tillkortakommanden.

Jag har också kört för fort en gång och fått en och annan fortkörningsbot. Jag VILL inte bli minister...

Anonym sa...

Vet inte om du märkte det men Ringholms taxeringsvärde var förstasidenyheter i någon vecka när den skandalen var på tapeten. Varför tycker du att politiker från Alliansen inte ska behandlas lika?
Är det ok för Moderater att fiffla men fel för Socialdemokrater?

Anonym sa...

Tycker att det finns en viss skillnad i att köra för fort och att svartbygga.Att svartbygga är ju mer planerat under en längre tid medan att köra för fort kan ske av misstag.

Magnus Carlbring sa...

"Varför ska man överhuvudtaget behöva be om lov för såna här förändringar egentligen?"

jamen eller hur

varför ska man behöva be om lov om nångonting alls

man kan skjuta en hund om man vill

eller hyra in en svartjobbare om man vill

eller punka en stadsjeep om man vill

eller ställa ut en giljotin utanför Bastiljen om man vill

eller köra för fort

eller köra över en hund

eller spränga en buss

bara man vill om man vill eftersom den fria viljan går före allt annat

samhället är bara en liten kloss som är i vägen för indviden: kicka undan den

Mary X Jensen sa...

Ja man kan ju tolka saker som man vill. Det är ett fritt samhälle. Inte vet jag vad du menar riktigt.

Om du tycker att man kan jämföra de skaer du beskriver med varandra.

Unknown sa...

Vi har en regering som tycker det ar helt OK att inte betala skatt, att det ar en normal sak att betala svarta loner - och inget som man skall sta till svars for.

Vi har en finansminister som inte har en grund att sta pa. Vem som helst kan betala for svart arbetskraft och sedan hanvisa till sin kara stadsminister, finansminister och jag vet inte hur manga andra ministrar i regeringen.

Hela var samhallsuppbyggnad har som grund i att vi ar arliga och foljer de skattelagar som finns. Men det verkar tydligen vara for mycket begart av Reinfelts regering.

Var inte forvanad nar det svenska folkets skattemoral stortdyker. Vi har haft fina exempel att bygga en san attityd pa.

Magnus Carlbring sa...

poängen är att det är inte ett fritt samhälle

det är ett samhälle fritt att vistas i

fritt att ha fria åsikter i

men inte fritt att svartbygga i

inte fritt att hyra in städerskor från filippinerna i

inte fritt att skippa tevelicencen i

inte fritt att svartjobba i

inte fritt att skattefuska i

inte fritt att sätta sig över de gemensamma reglerna och överenskommelserna i

det finns en risk i att sätta sig över och att sätta sig vid sidan

särskilt när man är välbärgad och har möjligheten att vara fri på grund av sitt ekonomiska övertag

och det är att människro inser att friheten är avhängig ekonomiskt övertag

vill säga makt: vill säga att maktövertag innebär frihet

och det är då man bär ut giljotiner

det är då demokratier sätts ur spel

om makthavare missbrukar det samhälle de är satta att styra (såsom åtskilliga moderata statsråd nu har gjort) finns det en uppenbar risk att samhällets fundament - rättvisan - krackelerar

demokrati innebär rättvisa inte orättvisa

demokrati innebär lika villkor inte olika

avsätt egoisterna

Anonym sa...

Embryo stavar som han tänker, tycks det.

Magnus Carlbring sa...

precis: fritt