söndag 28 oktober 2007

Då var det bara att bryta ihop och gå vidare...

Partistämman är över för den här gången och så här på avstånd verkade det som om partiledningen fick igenom det mesta av sina idéer och partistämmans ombud sa ja.

Utom på slutet då fick finansminister Borg ge sig på spelmonopolet. Det vill vi inte ha kvar trots finansministerns tappra försök. Han blev till och med buad enligt tidningsuppgifter. Om detta var ett ackumulerat missnöje på hela partistämman eller om det var just denna fråga som fick ombuden att ta till övertoner vet jag inte. Men å andra sidan så visar det väl att ombuden kan rösta ner partiledningen när de vill det. Precis som det ska vara. Statsministern verkar vara överens med stämman om man ska tro följande.

"hej säger: Varför måste staten sälja ut våra monopol?

Fredrik Reinfeldt säger: Monopol leder till att resurser missanvänds och att nya idéer inte får växa fram." (Aftonbladets chatt med statsministern)

Nåväl Anders Borg, du verkar få rätt mycket som du vill ändå. Ibland måste man ta en motgång, det tillhör det trista vuxenlivet. Men som sagt det är bara att bryta ihop och gå vidare.
När jag läste Aftonbladets chatt med statsministern idag blev jag glad å pensionärernas sida eftersom det ser ut som om pensionerna kan räknas upp med flera tusen kronor de närmaste två åren. Detta tack vara att finanserna ser allt bättre ut genom att så många jobbar nu.

Blir det här bra nu då? Det vet man inte. Tiden utvisar det. Förändring är jobbigt. Grottekvarnen är igång. Jag gillar dock finansministern, han verkar duktig, även om det kanske var att ta i att kalla den som vill ha bort spelmonopolet för nyliberalister - men det kanske var en förhastad felsägning mitt i villervallan. Hoppas det.

(SvD)

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, stämman är över! Vi som trodde vi valde moderat politik har istället fått miljöpartiets politik OCH FI:s dito OCH socialdemokraternas välfärdspolitik... Huvudmålet verkar vara att bli DET STORA PARTIET. Risken är uppenbar att man tappar sina kärnväljare samtidigt som man inte är trovärdiga alternativ hos den röd/gröna sidans väljare.
Före detta moderat gubbe.

Mary X Jensen sa...

Nej, håll ut nu ett tag till. Tiden arbetar.