lördag 6 oktober 2007

Var finns alla andra - de som är vettiga...

Trakasserier kan fortgå tills den som är utsatt tappar besinningen och tar fram hagelgeväret för att skydda sig.

Är det inte helt uppåt väggarna att något kan få hålla på så länge. Varför har ingen gjort något hittills, det kan säkerligen inte varit okänt föromgivningen vad som pågått. Var har devarit, vem eller vilka ska sätta ner fötterna i såna här situationer. Jag tänker inte på den tragiska upplösningen nu utan det som varit innan.

Det duger inte att skylla på samhället, utan vi som föräldrar måste hålla koll på vad våra ungar gör och tala om för dem vad som är rätt och fel. Jag utgår ifrån att vi kan och vet det. Vi måste dra i bromsen nu. Det här är inte acceptabelt.

(SvD)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer. Men det finns en nivå till. Att hävda föräldraansvar är att göra det enkelt för sig, politiskt. Tyvärr visar verkligheten att så oerhört många föräldrar inte är kapabla att hantera sina tonåringar. Då måste det finnas ett skyddsnät som fungerar.
Det enda raka är nolltolerans. Alla anmälningar måste utredas. Inget får kunna prioriteras bort. Det är den enda signalen som har en chans att rädda dessa ungdomar.
Om de ostört får trakassera en familj på det här sättet tror de naturligtvis att det är ok och bara beraktas som pojkstreck.
Jag skulle nog själv inte ta till hagelbössan, men ont skulle mopedgänget och deras mopeder få. Mycket ont.

Mary X Jensen sa...

Ja du har rätt i det. Att flytta ansvaret påd et ena eller det andr ahållet blir förstås fel. Men vi föräldrar är samhället och jag menar att vi så lätt har att glömma det. Vi skyller så lätt på samhället, ja renta av lägger ansvaret där fastän att vi borde veta att smahället det är vi det.

Nolltolerans överhuvudtaget borde gälla, håller med.

Anonym sa...

Väldigt svårt att tycka synd om de som blev skjutna. Personligen har jag nog mer sympatier för den trakasserade familjen. I vissa fall är det så enkelt att inte behöva råka illa ut. Tänk vad lätt det borde vara att INTE snatta, förstöra, slåss, mobba, tafsa etc. Här ser vi kontentan av när ungdomar inte tar ansvar för sina egna liv, föräldrar som inte bryr sig, skolor som inte säger ifrån i tid, anmälningar som inte leder till något. Kvar endast en hagelbössa och en far som fått nog...

Mary X Jensen sa...

Det är väl oerhört tragiskt att någon ska behöva plikta med sitt liv i en sån här fråga så låt oss lämna den bedömningen därhän.

Det är bara att försöka sände en tröstens tanke till de föräldrar som drabbats nu tycker jag. Allt gick överstyr. Det är synd att det hela inte stoppades i tid bara.

Anonym sa...

denne unge man skulle säkert gjort mycket värre saker om inte någon satt stopp för det. Denne pappa försvarade sin familj mot odjur, monster.De fick det de skulle ha.
rim

Mary X Jensen sa...

Synd att inte stoppet sattes in tidigare då, innan det fick sådana tragiska konsekvenser för alla inblandade...

Livet lär inte bli lättare för någon efter denna olycka.

JMT sa...

Om polisen inte längre gör sitt jobb när vanliga medborgare råkar illa ut ( man kan stänga av hela stockholm för en konferans med "fint" folk, men mycket lite verkar hända annars ), måste folket bilda medborgargarden.
En av staten absolut viktigaste funktioner är att skydda folket från inre och yttre hot. Tyvärr verkar man från alla politiska inriktningar hellre satsa pengar på saker som kultur vilket folk är i sin fulla rätt att sponsra på eget bevåg.
Folket är dock förbjudet att agera med våld i dylika händelser, då måste polisen gå in i deras ställe, annars sätter man rätten på brottslingens sida i praktiken.

Mary X Jensen sa...

Vi måste bort från våldet överhuvudtaget. Det handlar absolut inte om medborgargarden som jag ser det, det är ännu värre. Hätska och ilskna männsikor som tappar behärskningen. Nej tack.

Men vi måste lära våra barn var gränserna går. Det är en grannlaga uppgift för alla vuxna.