måndag 26 november 2007

Jag misstänker att det ligger stor okunskap bakom det här...

Det jag hittills har sett och hört om hur man hanterar dokument och e-post i Riksdagens korridorer gör att jag faktiskt tror att det rör sig om ren okunskap det här. Det finns säkerligen ingen anledning till att konspirera till det hela, även om det lockar.


Den som förstår tekniken begriper inte hur organisationen fungerar och den som begriper hur organisationen och arbetet går till fattar inget av tekniken. Det finns i många organsiationer ett stort glapp mellan organisation och teknik och i det här fallet handlade det dessutom ett regeringsbyte. Det måste ha varit kaos. Jag tycker att det är en viktig aspekt att ta med här. Okunskap kan man inte rå för, men man kan göra något åt den.


Däremot kan det väl vara intressant att ta sig en koll på de där skivorna för att se vad de innehåller - egentligen. Kanske inget särskilt alls och då kan de arkiveras för framtida forskning.

Hittar man något extraordinärt så får man väl ta hand om det om det uppstår. Det behöver nog inte vara konstigare än så egentligen. Men om det är någon som medvetet gömt undan dessa CD-skivor för att de inte skulle komma till allmän kännedom, då är det riktigt illa ställt, för de som satt i den förra regeringen.


(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: