onsdag 14 november 2007

Mona Sahlin på You Tube

Indignationen över att filmen om Mona Sahlins eskapader i det personliga ekonomiska landet kom fram i samband med diskussionerna kring politikers etik och moral, är stor.

Magnus som har andra idéer om politik än vad jag har är upprörd och anser att det var ett placerat tips att den kom upp på agendan så lägligt. Så är det ju inte på den här bloggen i alla fall, andras kan jag inte svara för. Här har den publicerats tidigare, vår eller början av sommaren jag minns inte riktigt.

Nu är det väl ändå så att den här filmen är ganska gammal och den blev fullständigt självklar att ha med i belysningen av hur det ser ut med olika politikers etik och moral. I synnerhet som allt så ensidigt fokuserades på att det skulle vara främst borgerliga politiker som var mest tveksamma i det fallet, ja man använde rent av ordet "kriminella".

Jag ville påvisa att man inte ska kasta sten när man sitter i glashus. Det gjorde Mona Sahlin, det var oklokt gjort. Då får man stå sitt kast.

Den här filmen finns på Youtube och har funnits där väldigt länge. För oss som har varit med sedan internets barndom så var den en självklar tydliggörare i det här sammanhanget. Så att det skulle ligga någon slags konspiration bakom att den dök upp kan vi nog glömma. Den passade helt enkelt som hand i handske just nu. Filmen har legat på Youtube i 9 månader och visats 42.255 gånger enligt senaste uppgift. Den har farit runt i etern länge länge nu.

Så smickrande för Mona Sahlin är den inte, men det är rättvisande att visa den när andra personer blir anklagade för att vara oärliga utan någonsom helst chans att försvara sitt beteende. I synnerhet när det är Mona Sahlin själv som uttalar sig - det blev ett självmål för (s) när hon gjorde sitt uttalande om andra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: