torsdag 29 november 2007

Är bonde söker fru ren mobbnings-TV

Om det är som det står i Aftonbladet att en av tjejerna som deltar i programmet Bonde söker fru ville åka hem men blev pressad av TV4 att stanna kvar för att det ska bli bra TV så tycker jag att det börjar bli dags att lägga ner det här programmet nu.

Att leka med andras känslor och sen visa upp detta för en omgivande TV-publik är helt oansvarigt. Finns det ingen som helst empatisk förmåga hos ansvariga producenter?

"Cathrine Wiernik är producent på TV4 och ansvarig för ”Bonde söker fru”. Hon försvarar produktionsbolagets agerande.
– Det skulle aldrig fungera om alla sprang ut genom dörren första dagen. Då blir det inget program. Det finns en given ram och det är alla deltagare väldigt medvetna om."
(Aftonbladet)

Vadå medvetna? Möjligen kan man läsa vad som bokstavligen står i kontraktet, men vad det innebär att vända ut och in på sig själv och sina känslor inför publik tror jag inte man kan föreställa sig förrän man är där. Detta är ett rått utnyttjande av människor som aningslöst går in i en situation som de kanske inte kan hantera sedan. Situationerna finns naturligtvis i verkliga livet, men de kunde kanske gestaltas av skådespelare som kan han hantera känslosvallet eftersom de är proffs på det. Det hela är så cyniskt.

Filmen Truman Show är väldigt tydlig i sitt budskap och handlar om en person som blir lurad av TV-producenter och hela omgivningen. Han tror att han lever ett helt normalt liv, men allt är en såpa. En skräckhistoria som nu levs ut för fulla muggar i TV4, alla är med men ingen verkar tänka efter.

Detta säger en del om vårt oempatiska samhälle. Kan ingen göra något åt det här?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

ja, stackars tjej som inte fick åka hem när hon ville..