torsdag 29 november 2007

Men håll i hästarna nu - metalldetektorer i skolan...

Visst börjar det bli lite otäckt i skolorna men ska vi acceptera det och försöka skydda oss med metalldetektorer? Det låter väl inte så himla bra i alla fall? Det måste väl vara bättre att göra vuxeninsatser innan det går på tok. Annars bygger vi upp de här filmscenariona själva och då blir det förstås fritt fram för fantasin att ta sig igenom.

Det verkar idag som om killen som knivskar en rektor i Kungsängen har varit i trubbel förut och gjort liknande saker. Ofta verkar det som om att man känner till bråkstakarna men inte kan göra något på ett tidigt stadium. Varför är det så?

Inpassering och ID-kontroll har man på många företag så det är väl en lagom nivå att vänja sig vid vuxenlivet. Men om vi börjar försvara oss och bygger skolor som bunkrar har vi abdikerat och gett upp fullständigt. Så kan vi inte ha det.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

frågan är vilken verkan en metaldetektor skulle ha, den har väll en avskräckande verkan men har en person beslutat att ta med ett vapen för att använda det kan det pipa hur mycket det vill när personen går in.