lördag 22 december 2007

Calle Schulman delar problemet med många...

Det är lätt att sätta sig till doms nu över att Calle Schulman som tjänar så mycket pengar alltid är pank i slutet av månaden. Allehanda kvädingsord sprids om honom nu, allt från att vara en looser till slarver osv. Det är lite orättvist för det handlar nog mest om okunskap hos honom. Med spenderbyxorna på blir det svårt att hålla igen.

Han delar detta problem med många unga männsikor som sätter sprätt på pengarna utan att tänka efter. De flesta föräldrar känner igen det här. Antingen har man en sådan där snål och sk. ekonomisk unge som sparar till allt och har lördagsgodis kvar i lådan i flera veckor utan att bjuda, eller så är de såna som sprätter stålarna runt sig hela tiden och aldrig har någon koll. De betraktar hela livet som en enda stor bankomat tills hyran kommer och skall betalas. Oj då... lika överraskade som bilister och snöröjningsorgansiationen tycks bli att det kommer snö varje år.

Min egen första lön gick åt på avlöningsdagen - jag hade bara 75 öre kvar att betala hyra och mat för när jag kom hem till mamma, fylld av paket och påsar med onödigheter. Det var länge sedan förstås och en parentes i mitt liv. Men jag minns ångesten där och hur jag skämdes.

Unge Schulman tänker nu delta i och få hjälp av TV-programmet Lyxfällan för att få ordning på sin ekonomi. Det kanske kan vara bra att få den hjälpen och kanske rent av blir det en uppskärpning av det hela, man kan hoppas det. Alla som deltagit i programmet verkar dock inte vara nöjda med hur det blev med livet efter programmet kan man läsa i olika artiklar i.

Han ska samtidigt blogga om sina upplevelser. Det är modigt av honom att blotta sig själv och sina brister på det här sättet. Förhoppningsvis får det någon också annan att tänka efter lite. Särskilt så här i jultider då väldigt många tänjer lite extra på ekonomin.

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Och självklart ställer han upp helt gratis.

Mary X Jensen sa...

Om han stäler upp gratis eller inte spelar väl ingen roll egentligen.

Det gäller att se bakom skynket och det uppenbara.

Anonym sa...

Men snälla du!
Om lilla Calle inte förstår att pengarna kan ta slut så är problemet ett annat!
En helt annan sak. Vad håller dom på med? Är det här borgelig politik? Stoppa privata initiativ?
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=727386
Näääää!

Anonym sa...

Vad är en looser? Någon som är lös? I magen? Eller i hullet?

Eller menar du månne "loser", d.v.s. förlorare?

Mary X Jensen sa...

alias the jester - jag menade loooooser, alltså loser med eftertryck ;-)