måndag 24 december 2007

Dags för lite nattbloggning då...

Skön julafton, lugnt och fint och lagom tempo. De senare åren med ständigt uppkopplad dator där man kollar efter TV-program, läser nyheter, tar emot julhälsningar från nära och kära har förändrat livet på många sätt. Ingen sitter längre, i alla fall inte hemma hos oss och dönickar framför dåliga TVn numera. Kan vara synd om man gillar åsikts-TV, vilket det alltid brukar bli när flera är samlade. Vilka fula kläder de har, han borde ändra frisyr och andra viktiga synpunkter.

Hur som helst så har det därför blivit en och annan titt in på bloggen julafton till trots och ett och annat inlägg hos Jinge, man måste försvara moderaterna där då och då. Liksom hos Svensson. Vi är liksom aldrig överens men tjabblar ändå. Så kan det vara och det är riktigt kul mellan varven. Ty någonstans så är vi trots allt människor och det måste vara det viktigaste politisk inriktning till trots.

Det vore önskvärt tycker jag att man även kunde se på statsministern som en människa. All den smälek som han måste tåla kan inte vara kul. Julintervjun i SvD ställde honom förvisso i god dager och jag tror personligen att det är precis så man ska se honom också.

Många anser då att det bara är dikt och förbannad lögn och osanning och att det finns en dold agenda med mera. Jag tror att det är att underskatta publiken faktiskt. Alla andra är inte dumma bara för att de inte tycker som man själv. Men visst kan man undra över vad det är som gör att man tycker att finansministern Anders Borg på julaftonen ska svara på frågor om ett beslut i regeringsrätten om bolagsskatten.

"- Det är oerhört uppseendeväckande att man med vår nuvarande lagstiftning kan undanhålla 60 miljarder. Det här måste vi gå till botten med, säger Lars Johansson (s), vice ordförande i riksdagens skatteutskott, till TT."

Har inte (s) själva en del att göra med den nuvarande lagstiftningen? En fråga bara. Och några 60 miljarder är väl bara en möjlig siffra om allt förblir som det är just nu. Eller? Det vet vi inte ännu.

Till nästa år önskar jag mig en mer nyanserad debatt från alla håll. Regeringen behöver inte vara så himla siffernissig och opinionen behöver inte vara så dramatisk hela tiden och måla upp undergången. Själv ska jag bli lite mer eftertänksam, om det är möjligt förstås.

God fortsättning och sov gott...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

(SvD)

1 kommentar:

Jinge sa...

http://jinge.se/index.php/allmant/regeringen-stjal-60-miljarder-framfor-vara-ogon.htm

Fast nu blir det antagligen svettigt Mary...