tisdag 25 december 2007

Mycket verkstad och lite snack...

Det är kanske just så man ska sammanfatta alliansens arbete - mycket verkstad och lite snack. Det har onekligen hänt en hel del, allt är inte positivt för eller gillas av alla, men det har det aldrig varit. Oavsett regering.

Jag har för mig att Maud Olofsson uttryckte sig i de banorna tidigare när det handlade om att genomdriva vallöften. Ungefär - Först gör vi det vi har sagt och sen snackar vi.


Mer vanligt är väl annars att det är mycket snack och lite verkstad i politikerbranschen. Det är förstås alltid bra att ha en plan och den finns förmodligen också. I regeringen tycks finnas gott om personer som har byråkratisk och teoretisk ådra. Då brukar det fallera med kommunikationen precis som det har gjort nu. Man står där förvånad över att ingen förstått allt som hänt, utöver de som har eller vill missförstå allting förstås, de har låtit extra högt.


PJ Anders Linder skriver i sin Ledare att han har alliansens gemensamma hemsida som barometer för hur det står till i alliansen och han menar att den utstrålar lågtryck och passivitet. Dessvärre måste jag själv medge att jag aldrig kollat på den webbplatsen och det mot bakgrund att jag är en synnerligen nyfiken och engagerad och allmän spårfinnare på internet. Det säger något om trycket i kommunikationen från alliansen. För här finns intresse så det borde gått fram.


Utrymmet för förbättringar är stort, det är positivt för då kan det också bli bättre.


(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Alter Ego sa...

"Man står där förvånad över att ingen förstått allt som hänt"

I min värld, tyder det på bristande ledning. Det går inte att lägga ut förändringsarbete på entreprenad ( läs utredningar ) och förlita sig på att alla dessa lösa trådar samanfaller och blir en bra helhetslösning.

Mary X Jensen sa...

och ledning handlar bland annat om kommunikation och förstås ett helhetsperspektiv...

Anonym sa...

Avgörande orsak [av flera] är att det svenska samhället ini i minsta 'cell' är så oerhört djupt marinerat av sosseriets näst intill oavbrutna, dryga 70-åriga 'styre'. 99% av nu gällande lagar, förordningar etc. är skrivna av sossar, myndigheter etc. leds av sosseutnämnda personer som hela sina liv styrts med sossedekret, tänket hos de s.k. opolitiska tjänstemännen är sosse, paradigmen "..ska finansieras inom systemet.." (A. Borg om fastskatten) är sossetugg, osv., osv.
Hur i fridens namn tror någon att detta samhälle under dessa villkor ska kunna få den ack så akut nödvändiga systemförändringen?
Börja åtminstone med den långa o besvärliga vägen till att återställa förtroendet för människan. Gör detta enkelt, klokt och med eftertanke.
Mvh/TJ