söndag 16 december 2007

Detta är stötande...

I Landskrona står en dam på torget med megafon och kräver att det måste bli ett slut på alla inbrott. Hon har haft 15 stycken på 18 år. Det är ganska mycket det i en liten butik. Det behövs fler poliser och längre öppettider på polisstationen där också vad det verkar. Där stänger man klockan 15.00 tre dagar i veckan och har kvällsöppet två. På helgen är det väl helstängt då kan man anta. Problemet är att gangstrarna kör på andra tider.

Grundtryggheten för oss människor håller på att försvinna, det är ju ändå ingen idé att gå till polisen tycker många, för de kan ändå inget göra. Är det riktigt klokt det?

För å andra sidan så kan läsa att polisinsatserna under fotbollssäsongen 2007 kostade cirka 60 miljoner. Sen kan man lägga på ytterligare 15 miljoner för barnpassning av huliganerna. Man inser ju att det inte blir så mycket över till den vanliga allmänheten när polisen behöver vara ute och vakta fotbollsmatcher som borde vara trevliga nöjestillställningar med glädje och tjut av den anledningen.

Någonstans måste det till en ändring. Det går inte att acceptera det här längre. Förvisso känner vi till att polisverksamheten är organiserad i olika delar, trafikpolis, ordningspolis mm. Men nu tycker vi nog att det måste till lite mer resurser för allmänhetens väl och ve. Just do it - som Richard Branson brukar säga. Där händer det lite i alla fall.


(SvD)

(DN)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan detta med Landskronas kriminalitet ha något att göra med stadens demografiska sammansättning. Är det inte detta som t ex Fredrik "Negerkungen" Reinfeldt verkat för? Är detta inte ert moderata utopia? Många undrar.

Mary X Jensen sa...

Hur kan man skriva som du gör Anonym?

Varför kallar du statsministern negerkung? Och varför utgår du ifrån att du vet vilka förövarna är. Det finns riktiga skitungar som heter Nils och Berndt också som är uppväxta i familjen Johansson och Svensson. Tank på det innan du kastar ur dig såna här dina fördomar.

Mary X Jensen sa...

Anonym du skickade ännu en kommentar - jag tar inte in den för jag gillar inte din svart-vita syn på hur det förhåller sig. Detta är en mänsklig blogg där var och en bedöms utifrån sina egna förtjänster... Rasism och hets mot folkgrupp hör inte hemma här.