torsdag 13 december 2007

En riktig och viktig symbolhandling...

När statsministern har jour som nattförälder i barnens skola bangar han inte utan tar på sig yllemössan och går ut. Självklart får det större uppmärksamhet när han kommer gåendes än när Lisa Perssons pappa kommer. Det är inte självklart att hans egna barn tycker att det är så himla skoj att se farsan komma gående med livvakter i släptåg.

Men vilken viktig symbolhandling detta är, för samtidigt som statsministern med självklarhet ställer upp på sina och andras barn genom att vara en närvarande vuxen så blir han också ett föredöme för andra föräldrar. Har statsministern tid så har också alla andra det. En eller två gånger per termin eller vad det kan handla om, inte mer.

Är det något som behövs i samhället så är det närvarande vuxna. Tonåringar är inte tillräckligt stora för att helt stå på egna ben i alla situationer. Som Fredrik Reinfeldt sa - jag minns mina egna luciafester och därför känns det här extra viktigt, att vandra runt på kvällen. Precis så som många av oss som är föräldrar tänker. Jösses, så som det gick till på min tid på Lucianatten får inte mina barn hålla på.

Reinfeldts belackare kallar detta PR-trick. Det är ganska oförskämt egentligen han är en faktiskt en fullt levande pappa också. Å andra sidan blir allt som kretsar kring en statsminister föremål för kritik på olika sätt. Men heja, att visa att man som förälder ställer upp på sina barn tillhör nog de bättre PR-tricken i så fall. För får det några fler mammor och pappor att tänka att kan han så kan jag. Det gynnar ungarna i slutänden.

(SvD)

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: