torsdag 13 december 2007

Men 51% - hur stort är det egentligen...

Senaste opinionsmätningen säger att s+v skulle ha 51%. Enligt demokratiska förutsättningar så är det majoritet utan snack. Men å andra sidan, rent praktiskt - hur stort? 49% mot 51%.

Det blir allt svårare att ta de här statistiska mätningarna på riktigt allvar. Fast å andra sidan så finns det väl lite anledning för båda sidor att spurta lite nu då. Regeringen kanske skulle öka på kommunikationen lite och tala om vad som pågår och framförallt vad man vill uppnå med de steg och beslut man tar. Ni vet det det där VARFÖR gör vi detta, vad är det man vill uppnå. Sen tala om det.

Ett tips i all enkelhet från kommunikationscoachen...

Uppdatering: Jag vet att det verkar som om jag glömt mp och andra här, men det är bara för att förenkla lite. Men när visade undersökningar av det här slaget hur det ligger till?

(SvD)





Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker dessa undersökningar saknar mening och vett. Värsta var att en galning tyckte att eftersom en sån här undersökning visar på övertag för vänstern att regeringen borde avgå. Han har då ingen aning om vad demokrati är.

Anonym sa...

51 % mot 40 % är det, du glömmer mp och SD.

Mary X Jensen sa...

martin - jag vet ;-).

Anonym sa...

Ryggmärgsreaktionen hos många borgerliga skribenter/bloggare tycks i samband med dessa återkommande statistiska vara att påstå att dessa undersökningar är;

1: förfalskade

2: inte går att ta på allvar, dock oklart varför

3: beställningsjobb av "sossemaffian" eller annat lämpligt hatobjekt.

4: allt ovanstående i ett paket.

Detta verkar dock bara gälla så länge opinionsundersökningarna visar ett negativt resultat för regeringen. Dvs hela tiden.

Jag har ett råd till er: VAKNA UPP. Det är precis så här det ser ut, vilket ALLA opinionsundersökningar har visat hela året.

Att gömma sig bakom konspirationsteorier och misstänkligöranden av statistiska FAKTA signalerar uppgivenhet och handlingsförlamning - lite grann som signalerna från regeringen just nu.

Och om ni tror (?) att opinionsvindarna blåser åt fel håll nu, vänta bara tills konjunkturen vänder.

Det bästa ni kan göra är att försöka tänka och agera positivt i stället för att förneka verkligheten. Fortsätter ni så här så kommer inte vänstern behöva att ta initiativ över huvud taget; de kan bara luta sig tllbaka och se på när en alltmer opinionstyngd regering gör självmål efter självmål - ända fram till valet. Game over.

Ligger man ner så blir man trampad på, särskilt om man själv väljer att fortsätta ligga ner.

Daniel sa...

Som sagt: 51 procent är bra mycket mer än knappa 40.

Jag ser gärna att regeringen fortsätter att "kommunicera". Ju mer tal det blir om försämrade sociala försäkringar, utrealisationen av de statliga bolagen, privatiseringarna och besparingarna i vården och det så kallade avskaffandet av fastighetsskatten, desto bättre!

Mary X Jensen sa...

Uffe - jag tycker att båda sidor ska spotta upp sig lite... Så att det blir lite skillnad.