måndag 17 december 2007

Män är som tändstickor plötsligt flammar de upp och tappar huvudet...

Ulf Adelsohn är kritisk mot SvD eftersom han anser att tidningen är kritisk mot regeringen och därför bär stort ansvar för de dåliga opinionssiffrorna. Därför har familjen slutat prenumerera på tidningen och har det numera mycket trevligare vid frukostbordet säger han. Fru Kulturminister Lena Adelsohn meddelar i sin tur att frukostfriden har blivit bättre för att maken slutat irritera sig på det som står i tidningen. Hon har humor uppenbarligen... Man måste nog ha det när man är gift med hetlevrade typer som Ulf Adelsohn. Oftast mycket charmiga personer, vem minns inte - ja, ni vet... En av mina favoritpartiledare har han alltid varit.

Kritik och ifrågasättande är dock den bästa vägen till utveckling. Oavsett vad det gäller. Den här regeringen har väl varit osedvanligt snabb på att ändra inriktning när man fått indikationer på att det man tidigare tänkt inte var det optimala. En regering måste tåla både kritik och att vara ifrågasatt. Detta oavsett vilket håll man kommer ifrån. Socialdemokratiska regeringar har alltid blivit hårt ansatta av såväl opposition som av borgerlig press. Samma gäller nu förstås för den borgerliga regeringen.


Det är rollen som makthavare som är utsatt oavsett vem som har makten. Det är helt i sin ordning att kritisera den sittande regeringen, det manar till eftertanke hos alla och skapar en fri debatt i demokratins och yttrandefrihetens namn. Det liggerväl i varje tidnings grundidé att kontrollera och syna och ha åsikter på det som sker på maktnivå.

Tänk så Ulf Adelsohn. Det är bra med kritik och ifrågasättande, det leder framåt.


(SvD)

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: