onsdag 23 januari 2008

De tar vad de vill ha och inte använder de internet...

Pang på rödbetan in på Posten och hämta det de skulle ha. Bomber och krut och brinnade bilar och en massa avledning så klarade de sitt uppdrag. Delar av Göteborg var lamslaget och polisen kunde inte ens komma in på jobbet. Hur gangstrarna kom in på Posten och som en målsökande robot fick tag på rätt försändelser det vet vi inte. Men de kanske bara övar nu inför nästa stordåd i kriminalbranschen...

Vem tror att den grova brottsligheten finns förfinad på internet? Nej, här gäller handfasta tag, det är uppenbart och mycket otäckt. Nu börjar man återigen tala om ett svenskt FBI och undrar varför Beatrice Ask säger nej till det. Det kanske finns anledning till varför hon agerar så och menar att till våren kommer det nya skarpa förslag. Det värsta är väl att det händer nu.

Likaväl som man kan kalla ihop ett gäng som ska utreda och planera och komma med idéer så borde man väl snabbt kunna skrapa ihop ett gäng kunniga personer som får tillfälligt mandat att agera mot de cirka 600 brottslingar som redan är identifierade som möjliga att begå den här typen av brott. Parallellt med det kanske man kan fundera över någon slags vidare organisation, men den borde sträcka sig långt förbi rättssamhället och bli mer tvärvetenskaplig. Ett samhälle som tillåter ungarna att lockas av att göra karriär inom den grövsta brottsligheten är på sniskan på flera sätt. Alter Ego skriver alltid klokt.

Det krävs lite mer rejäla tag, men det måste polisen ha möjligheter till redan idag annars är det mer än konstigt. Om man ser på den kapacitet som tycks finnas inom polisen när det gäller exempelvis Salemdemonstrationer och liknande så torde det finnas resurser för att jaga kriminella gäng också, det kanske bara handlar om att organisera om det hela? Vad vet jag. Ofta handlar det om att stuva om lite i det man har för att det ska fungera bättre.


Det är inte nytt för dagen det här...



(SvD)



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Magnus Carlbring sa...

"Vem tror att den grova brottsligheten finns förfinad på internet?"

det är ingenting man tror: man vet

surfa på:

identitetsstöld

internetbedrägerier

skimming

phishing

internetkriminaliteten är mycket omfattande

Mary X Jensen sa...

Du får för fan inte en bomb i ansiktet eller behöver lämna ditt hem för att någon sitter och är kriminell på internet... Det är vad jag kallar grov brottslighet, den fysiska.

Magnus Carlbring sa...

identitetsstöld är oerhört grovt

lästips: talk talk av tc boyle