måndag 21 januari 2008

Förmodligen är innehållet trivialt - men pinsamt...

Nu kommer det fram här. Att det funnits en medvetenhet kring att undanhålla tsunamibandens innehåll. Vem har trott något annat egentligen? Fast kanske, med tanke på hur det är med tonåringarnas smutstvätt som tycks gå från en hög på golvet via tvättstugan tillbaka till byrålådan utan någon mänsklig inblandning så kanske det funnits de som trott att det var samma sak med banden. Att de gick själv in i skåpen och gömde sig.

Personligen tror jag inte att det är några stora hemligheter i dessa mail, bara triviala avslöjande saker som man nu till varje pris vill undanhålla och inte offentliggöra. Kan tänka mig uttalanden i stilen - detta bara ryckt ur min fantasi nu...

- Jag vill inte under några som helst omständigheter bli störd över julhelgen!!! ALLT kan vänta. Jag stänger av all kommunikation med omgivningen från och med den 23:e.

- De får skylla sig själva, folk måste ta ansvar för sin semester. Vi kan inte hålla på med det där.

- Tsunami, vad är det för någonting. Har aldrig hört talas om. Jaså vågor, det är det alltid vid havet. De får väl ha flytväst haha...

- Det här har inte vi med att göra, det får resebolagen ta hand om.

Såna saker som man faktiskt kan säga när man inte vet hur allvarlig en situation är. Det kan rent av vara mänskligt att reagera så. Men man borde stå för allt man gör, även om det är pinsamt. Det brukar dock vara det svåraste och ofta mörkläggs det triviala före det viktiga, för skammen över att ha gjort eller sagt något dumt är nästan störst av alla.

Spännande fortsättning blir det på detta säkert, för det tycks inte ta slut. Såg just att Lars Danielssons bok nu kommit ut på pocket. Dags att köpa den nu och kolla vad han har att säga om det här. Om han nu har sagt något viktigt.

(SvD)

intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Japp, det kan handla om något så enkelt som ett par utflugna ord som inte var så särskilt genomtänkta. Något de borde fundera på en stund innan de begär övervakning av hela svenska folket.

Demokratin är beroende av att staten och de styrandes agerande är transparent, och att folkets inte är det.

//steelneck