måndag 21 januari 2008

Samkönade äktenskap - vilket uttryck egentligen...

Men så bra att det tas ett rejält steg i den riktningen. Det är mycket som vi vet idag som vi inte visste då och det är självklart rätt och riktigt att följa med i utvecklingen och modernisera samhällsformerna. Jag har svårt att förstå att kd tar avstånd när de ändå säger sig företräda ett kärleksbudskap så borde det inte vara villkorat. Det är bra att statsministern inte vill kompromissa här.

De problem som många HBT-personer idag upplever med sin samvaro, kan plötsligt undanröjas. Jag skrev tidigare om detta. När omgivningen inte ens vet om att det finns ett parliv och den ena dör och dennes familj kommer och tar över. Vilken mardröm.

(SvD)

intressant

, , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker hela debatten är helt snedvriden. Det handlar bara om att göra äktenskapet genusfritt. Även par av olika kön kan fortfarande gifta sig. Och alvarligt talat har ingen annan att göra med om jag väljer att bo och gifta mig med en man eller kvinna. Det är det samma som att kritisera någon för deras samlagsteknik. Men äktenskap är så otroligt mycket mer än sex. Fast det är svårt att tro det på KD och andra motståndare som bara ser sex framför sig.