fredag 4 januari 2008

Lista med samlade länkar om kontrollsamhället...

Bloggtidningen har samlat ihop de flesta länkar som vi bloggare skrivit på senare tid om avlyssning, fildelning, storebror och övervakning. Där kan man med fördel läsa och få en god bild av de diskussioner som föregåtts bland bloggarna. Ty mycket har tyckts och det mesta är inte positivt alls till det som förestår. Det har ingen betydelse vilken politisk hemvist man har - den negativa inställningen skär genom partigränserna. Nu handlar det om oss alla som svenska medborgare.

Peter J Olsson gör en omfattande analys av det hela idag, missa inte det. Han ger ett helhetsgrepp som tidigare saknats i den snuttifierade debatten. Och det är först genom att sätta samman de olika bitarna till en enhet som man förstår vartåt det barkar.

"Det nästan mest deprimerande med alliansregeringen är annars den lättsinnighet, ja den glädje som man röstar igenom integritetsskadliga lagar och regler. De partier som brukade varna för ”Bodströmsamhället” och resa invändningar är i regeringsställning minst lika intresserade av att införa kontrollmöjligheter över medborgarna" (Peter J Olsson)

Som jag sagt tidigare så känner jag precis samma sak som PJ Olsson. Det bästa vore om man tog sig samman och såg till att allt denna för oskyldiga människor integritetskränkande verksamhet aldrig blev av överhuvudtaget. Där finns pluspoäng att ta. För skruvar man väl på kranen så går den inte stänga av.

Rick Falkvinge gör en årssammanställning i sin blogg över de lagar som ingår i kontrollsamhället det är en obehaglig läsning för den som gillar personlig integritet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: