lördag 19 januari 2008

Red Light District - Oh Yes

Jag skrev den här posten redan i september förra året- men den är söt så jag tar om den nu... å andra sidan ska man aldrig underskatta behovet av många handväskor.

I Amsterdams glädjekvarter försöker man rensa upp bland bordellerna för att göra dem till butiker stället. Det är för mycket bordeller i statskärnan tycker stadens borgmästare.

Apropå Red Light District så hörde jag en kul historia som jag vill dela med mig av. En kille som jobbat som guide i Stockholm blev intervjuad på radion för många år sedan.

Jag minns det här samtalet utantill:

- Hände det något särskilt när du jobbade?

- Ja, en grej. Det var ett par som kom och frågade efter Red Light District. Jag visste inte var det var någonstans, jag kommer ju inte från stan. Men så kom jag på det.

- Oh yes, Sveavägen over there...

För där finns det så mycket rödljus och jag undrade varför de ville veta det. Efteråt har jag förstått hur tokigt det blev.

Gullig historia, eller hur? Apropå det där att tala om och förstå olika saker utifrån vad man känner till om världen.

Andra bloggar om: , , , , ,

(SvD)

1 kommentar:

Mary X Jensen sa...

Mats Dagerlind sa:

Ja, trots att jag inte röstar på alliansen så måste man nog ge tummen upp för denna reform, och även om regeringen Persson hade en reform på agendan före valet så är det ändå anmärkningsvärt, mot bakgrund av att gränsen mellan bra och dåliga tänder i mångt och mycket är en klassdelare, att sossarna som styrt landet så länge inte fått tummen ur att genomföra en sådan reform tidigare. Nu får man stå där och se en borgarregering ta itu med detta i stället - skäms SAP!

För alliansen är det nog nödvändigt att göra något för att räta upp slagsidan lite. Hittills har man ju ganska konsekvent tagit mest från de fattigaste och gett mest åt de rikaste i sina stora reformer, vilket har straffat sig ordentligt i popularitetssiffrorna och just nu ser ett förlängt förtroende för regeringen Reinfeldt 2010 ganska orealistiskt ut, och det behövs nog mer än en tandvårdsreform för att skutan ska stå riktigt rak och stadig igen, men även en icke blå väljare måste ju känna viss sympati för den nya regeringen efter detta.

Om reformen som låter förtidspebsionärerna tjäna 3000 extra per månad blir av och det är nettosiffror vi talar om efter skatt och bostadsbidrag osv inte påverkas - då kan det nog bli ett plus i kanten till för alliansregeringen