söndag 20 januari 2008

Varför skrivs det inget om den nya tandvårdsreformen...

Det pratas vård och från oppositionen gärna hur dåligt det är och hur det håller på och byggs upp nya organisationer för bättre bemedlade, allt i avsikt att göra det sämre. Så är det inte. Efter att haft oturen att besöka akutsjukhuset av olika anledningar är det uppenbart att det behövs mer resurser, vilket i och för sig kan vara av slaget bättre rutiner. För som besökare undrar man verkligen över flytet... Personalen jobbar så att de är blåa i ansiktet och är så vänliga som situationen kräver. Slutsatsen man kan dra är att ju mindre uppmärksamhet man tycker sig få desto friskare är man. Det ger lite perspektiv på skillnaden mellan ett brutet ben och en rejäl trafikolycka.

Hur som helst det talas just nu mest om orättvisor inom vården. Men vem talar om den nya tandvårdsreformen som är på gång? Ingen vad det verkar. Det är trots allt en av de största och mer omfattande välfärdsreformerna på många år. Förvånande att det bara slinker förbi i debatten om en nedmonterad välfärd. För många människor kommer det att ha en stor betydelse att det blir bättre villkor vid tandläkarbesöket.

Tandläkarbesök har hittills varit ruinerande och för många omöjligt att ens tänka på med tanke på kostnaden. Den nya tandvårdsreform som regeringen nu genomför är väl ett tecken på en riktigt bra och välkommen välfärdsreform. Något annat kan man inte säga, inte ens om man är i opposition. Men de klagar ändå, men å andra sidan ingår lite politisk träta i jobbet.

Med tanke på att oppositionen haft väldigt många år på sig att göra någonting åt saken utan att göra det så bör de hålla tyst. Det här är betydligt mer än ingenting och det är ingenting vi har haft hittills. De senaste åren har det varit rejält dyrt att gå till tandläkaren. Nu blir det möjligt för allt fler.

Försäkringskassan skapar en portal där man kan jämföra priser hos olika tandläkare och det är jättebra alltså, men man skulle önska att de kunde skriva något om handlaget också. En del av oss minns när tandläkaren kallades Bergsprängaren och det med rätta.

Kolla in här. Obs! inte för känsliga. Lite humor mitt i allvaret trots allt.

Själv köpte jag en burk flourtabletter på apoteket idag, det är också en bra vana...

(SvD)
(GP)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: