måndag 25 februari 2008

Statsministern på scenen... Äntligen

Expressen har uppmärksammat att statsminister Reinfeldt börjar synas rejält i medierna. Det är något som under en längre tid har efterlysts av bl a PJ Anders Linder och inte minst har jag själv i min ödmjuka framtoning (det gäller att inte förhäva sig ty då kommer Jante farande som ett A-klassat brev på Posten) här på bloggen framfört åsikter i den riktningen Många har undrat var han tog vägen efter valet. Så välkommen tillbaka på scenen statsministern.

Expressen ger rosen till statssekreteraren HG Wessberg och menar att det är han som lagt upp strategin. Det är säkert rättvist. För som Platon sa - det är först i 50-årsåldern man är danad för att inträda i statens högre ämbeten. Det är önskvärt med en kombination av olika åldrar i regeringskansliet så att det hela inte stelnar till.

Man ska aldrig underskatta erfarenhet, däremot kombinera den med nytänkande. Var för sig kan det bli låsningar, det gäller att öppna upp. Det ställer förstås krav på alla inblandade att tänka utanför sina egna referensramar. Det är svårt och smärtsamt på många sätt. Men är det någonstans man bör göra det så är det just i regeringskansliet, där behövs det spänst i tankegångarna och fingertoppskänsla. Det har egentligen ingenting med ålder att göra, men våra fördomar om detta sitter starkt i vårt ständiga organiserande av verkligheten och därför blir åldersgrupperingarna så tydliga. Det är när vi släpper loss och försöker förstå varandras infallsvinklar som det blir riktigt bra resultat...

Hoppas att det här håller i sig och att vi framöver får se en livligare och mer aktiv statsminister och en mer åldersöverskridande inställning till personerna runt omkring honom, det bådar i så fall gott för nästa val. Även gamla moderater kan vara nya moderater. Tänk på det.

intressant
(SvD)
(Expressen)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: