lördag 8 mars 2008

Den fria televisionen utan inflytande från kommersiella krafter...

Även denna kväll diskuterades här i familjen om varför man inte kan SMS-rösta på låtarna i Melodifestivalen om man inte har telias abonnemang.

Vad är Public Service? På SVTs hemsida kan man läsa "På senare tid har SVT använt uttrycket "fri television" för att förklara "public service". Med fri menar vi inte gratis utan fri från inflytande från politiska och kommersiella krafter."

Hur hänger det ihop egentligen? Om man har Tre, Telenor och inget Teliaabonnemang så kan man inte SMS-rösta. Kan inte det påverka tävlingen? Det är inte folket som röstar -det är Teliakunder. Hur fritt är det? Behöver vi ha en "fri television" som ändå inte är det? För vore det så fixade man så att alla kunde rösta.

För övrigt så känns Andra Chansen väldigt oerhört orättvist - alla borde tävla mot alla. Systemet är knasigt och dumt.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Ano Nym sa...

... ehhh ... förstår att ni hatar Telia .. men det gick ju att ringa ett vanligt nummer oxå från mobilen oavsett vilket abonemang ni nu har valt!

Bloggare är ett släkte i sig .. otroligt trångsynta och självgoda för det mesta.

Det var ju tråkigt att ni inte lyckades rösta ikväll pga av erat hat mot Telia och SVT :-)

Lycka till kära bloggare med röstningen på finalen!

(iofs förstår jag inte hur ni ens kan titta på SVT eftersom ni verkar tycka att allt dom gör är bara skit ... så zappa till något bättre please :-)

Mary X Jensen sa...

Nu hatar jag inte Telia eller SVT precis utan ifrågasätter bara varför röstningen till Melodifestivalen går till som den gör.

Jag tittar gärna på SVT och jag är Teliakund (utom mobilen då) men det innebär int eatt man int ekan få ifrågasätta verksamheten, eller hur? Jag är med och betalar för båda.

Anonym sa...

Du har rätt i vad du skriver - det blir inte rättvis röstning om inte alla kan vara med och rösta.

Helkonstigt att man kan rösta flera gånger dessutom.