måndag 21 april 2008

Alla vill inte bli avlyssnade...

På Emmas blogg hittade jag den här upplysningen.

"Man kan förstå att FRA, bland andra, inte vill få sina surfvanor upp-plastade på creepers site. De har tydligen hittat någon sätt att dölja sina spår online. Ungefär så som folk som har något att dölja redan gör. Creeper drogs igång för ett år och flera myndigheter har sedan dess gjort sitt bästa för att inte “synas” i det sammanhanget genom att dölja sina digitala spår. Myndigheter och politiska organisationer som man väl får anta ha rent mjöl i påsen."

Det verkar alltså vara så att Creeper blivit bortfiltrerad på vissa offentliga instanser den senaste tiden. Vem tror nu att inte gangstrarna redan fixat detta på sitt sätt också? Kvar att avlyssan och övervaka blir de som inte vet hur man undviker att bli det. Tekniken ligger alltid en bit före - och så har det varit i alla tider. Man kan tycka att mänskligheten borde lärt av det.

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var detta möjligen droppen för ansvariga på FRA? Tänka sig, att någon FRA:are skulle kunna misstänkliggöras för att ha en liberal syn på sexköp! Se den 3:e kommentaren. Några dagar senare var Creeper bortfiltrerad...

Anonym sa...

Det där problemet med Creeper verkar nu vara överspelat. Idag på morgonen loggades myndigheterna igen. Det hela var tydligen en programmeringsmiss från Pawal:s sida. Det var alltså INTE myndigheterna som hade agerat.