tisdag 22 april 2008

Låt Schenström vara ifred nu...

Schenström har pliktat genom att bli av med jobbet på grund av att ett krogbesök med lite vin och en puss på en kille som gillar killar kom på förstasidan i Aftonbladet. Det får räcka. Man kan inte hålla på och oja sig i alla evighet för sådant som har hänt. Det skedde ingen skada trots allt mer än för Ulrica Schenström själv. Alla har vi i vår ungdom haft omdöme utifrån de erfarneheter vi hade då, man gör misstag och lär sig av dem. Det är säkerligen ingen skillnad i det här fallet. Nu ska hon tillbaka, tycker jag.

Men snälla du det handlar om rikets säkerhet säger någon och spänner ögonen i mig. Ja, kanske det ja, men om det är så att rikets säkerhet står och faller på en enda person så finns det andra frågor än Ulrica Schenströms krogbesök för KU att ta itu med.

Vad jag förstår så är den saken under kontroll och varför man då måste ägna tiden åt att tjafsa om saker som kunde ha hänt om inte osv osv i bästa Tage Danielssonstil i sketchen om sannolikhet. (lyssna och försök applicera detta till det nu aktuella)

Man kan verkligen undra varför den där bilden på Ulrica Schenström och TV4-killen överhuvudtaget blev tagen och varför den sedan blev publicerad. Skulle vara intressant att veta spelet om hur den "katastrofen" blev till. Svårt att tro att det var en slump.

Om det handlar om att förringa statsministerns omdöme så är det också fånigt, ty hans Kinaresa blev succé just på grund av hur han hanterade den. Moget och övervägt och ödmjukt. Bättre att se framåt än bakåt nu.

intressant

(SvD)
(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte underligt att hon avstår från att vidare delta i denna uppenbart avsiktligt mediakonstruerade 'skandal'. Varken hon eller landet har något att tjäna på det, enbart kvällstidningarna och en del oseriösa socialdemokrater som inte helt otippat hellre ser sandkornet i en annans öga än stenbumlingarna i sina egna.

Anonym sa...

Nej, inte i bästa Tage Danielssonstil utan mer i stil med Lars Danielsson. Som den dåvarande oppositionen har jagat Lars Danielsson.

Är det inte rätt att kalla in högste anvarige statssekretarare längre för att lyssna på vad denne har att säga?

När vart det olämpligt? September 2006, kanske?

Jag tycker att du är överslätande och lite väl förlåtande. Reinfeldt har ansvar för en usel utnämning. Stadssekreteran har ansvar för ett dåligt skött jobb.

Sedan passar du på att misstänkliggöra media också. Det är väl klart att media vetat om Schenströms dryckesvanor. En ära till dem så lyfte fram en sådan här stor omdömeslöshet inom centrala förvaltningen.

Ulrica Schenström var inte och är ingen ungdom. Moderaterna har lärt mig att man måste ta ansvar ......

Anonym sa...

Genom att vägra ställa upp när KU kallar gör hon sig i praktiken omöjlig för varje form av högre statlig tjänst så det där med att hon ska tillbaka det är liksom kört nu.

För övrigt var hon en katastrof som statssekreterare så fadäsen på krogen ska nog Fredrik Reinfeldt vara glad över.

Även om det i det korta perspektivet kostade på medialt har han fått en helt annan resurs i HG Wassberg som är en erfaren ledare som kan ta hand om det inre arbetet och låta statsministern fokusera på politiken.

Schenström var nog en bra presssekreterare, men hon blev befordrad över sin kompetensnivå. Hade hon fått fortsätta hade hon kunnat skada regeringen betydligt mer än vad som nu blev fallet.

Jonas Morian sa...

Mary, ledsen - men din rubrik får mig att tänka på detta...

Hemlige sa...

Ja, det är ju bättre att hon får njuta i fred av sin ledighet med statlig lön och inte behöva störas av trivialiteter.

Anonym sa...

Du har så rätt Mary!
Man undrar ofta varför det skall vara så svårt att släppa och gå vidare. Det kanske är så enkelt att
de som vill älta saken vill rättfärdiga sina egna tillkortakommanden.Kan inte låta bli att ge dig beröm.Din blogg läser jag med stor behållning.

Mary X Jensen sa...

anders löwdin - jag tillhör dem som försvarade Danielsson. Jag tyckte att det gick för långt för hans del. Andra borde tagit ansvaret.

anonym 1 - HG Wssberg är en man i min ålder. Dte är först efter 50 man är mogen/danad att träda in i statens högre ämbeten sa Platon. Klart att det fungerar bra.

Jonas - jag höll på och dö av skratt första gången jag såg just den filmen, den är en riktig hit alltså ;-). Hur man sedan väljer att tolka den är upp till var och en.

hemlige - ja du...

Lennart - tack för komplimangen

Magnus Carlbring sa...

håller med: in med dom i grabberoben okcså låt oss glömmra dom allihop: vad hette dom nu igen igen alla licensskolkarna skattefuskarna svartjobbsfuskarna svartbyggarna festprissarna

minns bara en sak 2010 när rymdäventyret fortsätter: dom var gamla nya moderater okcså: rösta bort dom