fredag 18 april 2008

Axén Olin kan aldrig bli som Mona Sahlin...

Att jämföra Kristina Axén Olin med Mona Sahlin känns verkligen inte rätt. Axén Olin har en egen röst på ett helt annat sätt än vad Mona Sahlin har. Sahlin är mer en instrumentell politiker som säger de rätta sakerna även om hon också använder ett jordnära språk, eller snarare stockholmska.

För mig är Axén Olin en bra förebild eftersom hon säger vad hon tycker och gör det även när hon inte håller med partilinjen. Det är det enda sättet att få en utveckling av ett politiskt parti. Om alla stod i rad och nickade så blev det bra trist med politiken och allt stannade upp.

Det är för få som har en egen röst. Visserligen är det säkert många som önskar att alla var tysta och höll med för ordningens skull. Men politik ska drivas med hjärtat och ha puls. Inte vara dokumentdrivet, även om det kan vara mest praktiskt.

Mona Sahlin har problem just nu med att få fram sin egen person, det verkar som om hon fastnat i partiapparaten. För hennes egen skull är det ganska olyckligt, för oss som inte delar hennes socialdemokratiska värderingar är det däremot bra.

Vi behöver fler politiker som är som Kristina Axén Olin. Problemet är bara att man alltid blir så ensam när man vågar ha avvikande uppfattning. Ofta är det personer som vill ha ändring som vill gör askillnad som är såna och det kostar alltid på. De flesta går tryggt i andras fotspår. Det är allmänt giltigt i alla organisationer. Det är synd det...

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi behöver inga fler Axen Olin. En propagandamaskin som framförde enkla förslag till lösningar - något som inte finns till komplicerade problem. När det politiska vardagsslitet uppenbarades för henne - med många fler synpunkter än hennes egna som skulle jämkas samman gick hon i väggen. I mina ögon har hon aldrig varit någon politiker utan enbart en antisocialdemokratisk högtalare och kvinna med maktbegär.

Mary X Jensen sa...

Här delar vi inte uppfattning anonym...

Hon är bra.