torsdag 24 april 2008

Det är skönt att vi har Karl Sigfrid...

Riksdagsmannen Karl Sigfrid ställer frågor till justitieministern - det är skönt att vi har honom. Just nu funderar han kring riktigheten i att poliser samtidigt som de utreder kan ha snackat lön och anställningsvillkor med den ena av parterna som är med i utredningen. Betyder inte det att man tagit ställning redan från början? Eller vill man arbeta för någon man inte gillar.? Det tror jag inte på. Jag tycker att det är dags för van der Kwast att ta i tu med det här fallet. Det kanske skulle lyckas. För det luktar mycket illa det här... Mutor, bestickning eller löften om guld och gröna skogar... Vad vet man?

"Enbart misstanken om jäv eller mutor kan påverka allmänhetens förtroende för rättsväsendet. I näringslivet är det vanligt förekommande att nyckelpersoner som kan byta jobb till en konkurrerande verksamhet får gå med på att vänta ett antal månader innan ett sådant byte får ske (karantän). Något liknande kanske bör införas för anställda i offentlig sektor? (Karl Sigfrid)

Man får aldrig ge upp hoppet, men nog skulle jag önska ett mer aktivt motstånd bland moderater i den här frågan. För bland oss IT-vänliga och många av de yngre moderaterna så är det väl självklart (hoppas jag verkligen) att inte storbolagen ska få större befogenheter än polisen att ta rätt på IP-nummer och jaga fildelare. Det är Christian Engström som skriver så och samtidigt menar han att vi som är mer liberala moderater borde byta parti, haha. Så långt ska vi nog inte gå, vi kämpar för en förändring internt först och främst.

Någonstans finns det hopp här och det är när justitieministern och kulturministern säger det många av oss försöker få fram nu: “Används upphovsrätten för att skydda föråldrade affärsmodeller blir det i förlängningen omöjligt att försvara den.” Så därför kan man undra lite varför de först släpper på när detta är så uppenbart att det är just den saken som drivs från industrins håll. Det är lättare att säga NEJ först än att försöka ta tillbaka sen.

Vill passa på att påminna statsminister Reinfeldt om att han sagt detta:

”Låt oss visa att vi lever med vår tid”, sa moderatledare Fredrik Reinfeldt i SVT på onsdagskvällen, och tillade att ”vi kan inte jaga en hel ungdomsgeneration”. (från SvD 9 juni 2006)

Det bekymrar mig att detta inte verkar stå fast. Jag hörde några ungdomar på radio idag säga att det är nätet som gäller för oss unga när det handlar om musik, men musikindustrin har inget erbjudande där utan jobbar mest för att sätta dit oss. Det är något att tänka på för den som vill hänga med lite.

Under tiden jobbar vi som är i egen "munter" opinion på här på olika sätt. Jag ska försöka vinna en T-shirt och har redan börjat skriva för att hänga med i Rosettas (Anna T) tävling om den som kan använda flest ord från triggerordlistan. Hon själv har under dagen varit riktigt radikal och söker jobbet som registrator på FRA, undrar om de behöver flera? Hon är bra på ord och jag är bra på beteenden och sammanhang. Vad gäller Anna måste hon vara den bästa registratorn, ty hon har snart pluggat in hela listan av mystiska ord som måste kontrolleras meningar och avsikter med. Vilket drömteam - Huka er gubbar för nu laddar vi om här...


intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Det hade väl varit lite roligt om t.ex. en polis som samtidigt varit djurrättsaktivist hade uträtt ett brott om utsläpp av minkar.
Det hade väl aldrig skett, men det hade varit roligt.

Men som man säger... Pengar luktar inte.