onsdag 2 april 2008

Missa inte debatten om internet och integriteten och fildelning imorgon...

På TV2 i morgon torsdag kommer det att handla om fildelning. Mellan 8.30 och 12.00 är det direktsändning. Här kommer TVn att stå på.

Christian Engström skriver i sin blogg mer om detta på sin blogg. Anmärkningsvärt på sätt och vis är att inga "fildelare" är inbjudna utan det är "branschorganisationer" med dragning åt det gamla som får vara med. Skickliga PR-firmor tycks de ha de där gamla organisationerna och nu får de TV-tid också. Tekniken är här för att stanna, stoppar man den på ena hållet så dyker den upp på det andra. Det gäller att hantera det hela i stället. En attitydförändring helt enkelt..

Det är lite mystiskt faktiskt, precis som om man vill låtsas som om det bara är piratpartister som är upprörda och blir den där gruppen det läggs lite kriminella dimmor runt. Det är verkligen inte juste, läs på ordentligt om piratpartiets idéer istället.

Jag är ingen piratpartist utan moderat sedan mer än 30 år och jag gillar inte det här... Detta är en oerhört viktig fråga för framtiden, för demokratin och för rätten till personlig integritet. Frågan är viktig och den griper över alla partigränser. Emma är liksom jag rädd om privatlivet och Rosetta är modern och fildelar sina böcker. Alla gillar vi vårt internet.

Upphovsrättslagarna kanske kan utformas på annorlunda sätt och anpassas till modern teknik i stället för tvärtom. Detta sker på många andra områden. Men som sagt - vem vet. Politikerna kanske är kloka när det kommer till kritan, även om det är svårt att tänka så just nu.

Andra som bloggar är Mattias, och Daniel, och bloggen Nätkulturer, och inte minst en av de viktigaste bilderna över hur IP-nummer fungerar. Vi har visat den förr och den förtjänar att repeteras. Kurtis tillhör de gamla rävarna och gör ett inlägg om e-posten. Jinge dundrar på.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Magnus Carlbring sa...

recension: balanserad hearing: skön motvikt mot det vanliga ickesakliga bluddret

fyra av fem copyrightsymboler: ©

Mary X Jensen sa...

De gläder mig att du blev nöjd embryo. Din upphovsrätt vill jag inte ta ifrån dihg, men det vet du...

Förresten så är jag för tillfället helt insnöad på Arne Dahl-deckarna om a-gruppen.