torsdag 17 april 2008

Nej FRA-debatten ska inte förbigås med tystnad...

Det är nog så att det finns en generationsskilland vad gäller användandet av internet och framför allt hur mycket man vill lämna ut av sig själv. Visst lägger yngre ut bilder på sig själva och på kompisar som är mer eller mindre OK och visst kan den med mer erfarenhet låta bli att stoltsera på Facebook med precis allt de är med om.

Själv är jag nog en udda fågel med mormorsstämpel som gillar internet och de möjligheter som finns där till fri och snabb kommunikation och informationsspridning, även om det finns några fler som är vuxna som tycker att det är viktigt med ett fritt flödande internet.

Facebook är en självklarhet och jag var förstås en av de första som vurmade för det och kan inte annat än ifrågasätta de stofiler som vill förbjuda det på arbetsplatsen. En modern interaktiv telefonkatalog är vad det är. Lika gärna som att man håller på med telefonklotter kanm an väl skjuta ner en och annan zombie på Facebook. Problemet för många är att Facebook och internet har färgskärm och grafik, det är int ebra. För då blir det lek och roligt. Tråkmånsar...

Fildelningen är på tapeten och ifpi har redan gjort bort sig mot The Pirate Bay genom att plocka in en artist i sin stämningsansökan som inte vill var amed. Någon skrev att det här bådar ju gott för framtiden när man ska sätta i gång och jaga IP-nummer. Faster Agda åker dit för att någon obekant sitter ute på parkbänken och fildelar via hennes IP-nummer. Hon har nollkoll och får säkert ett slaganfall när polisen ringer på dörren.

Sen har vi då avlyssningen och FRA. Det är verkligen en läskig grej att man vill tillåta detta och det får gå tyst förbi, ingen vill ta i debatten. Utom Svds nya ledarskribent Sanna Rayman. Hon lär få stöd av ett gäng bloggare mig inberäknad, den saken är klar.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: