måndag 28 april 2008

Sent ska syndaren vakna...

För oss som intensivt följer fildelningsdebatten och jobbar för att underhållningsindustrin med ifpi i fronten inte ska få kontrollera all vår verksamhet på internet är det spännande att läsa att en del musiker börjar inse att vi nog har rätt i alla fall. Det går att tjäna pengar på internet utan hjälp av musikindustrin och att blivande kunder inte bör kriminaliseras på bred front oavsett om de är skyldiga eller ej.

Metallica är en av grupperna som visade det största motståndet mot fildelningen och stöttade ifpis framfart har nu ändrat sig. Men kommer de att bli förlåtna av de fans de tidigare intensivt smutstalat. Det återstår att se. Att människor som kan teknik ändå alltid finner på vägar skriver Basic personligt om här. OpenDNS någon?

Har Metallica gjort bort sig kan man undra? Synpunkter på svängningen - läs kommentarerna eller är det så att vi kan förlåta den syndare som vaknar även om det är sent...

Det intressanta är att artisterna har kommit till visshet också och insett att det finns en värld i framtidens teknik och det kanske inte är det ultimata att hålla sig kvar i dåtiden? Kommer de att stoppa ifpis framfart - och kommer politikerna att hinna fundera över sina beslut? Vi får hoppas att det blir både och.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: