lördag 12 april 2008

Seså snygg slips och prydlig kostym...

Efter gårdagens minst sagt ointressanta diskussion kring statsministerns T-shirt som han bar efter att ha rest med flygplan i många timmar. Det verkade faktiskt vara en helt inofficiell landning så varför tjafsa om den saken. Det väl ändå idag tydligt att han har både kostym och slips med sig. Vem trodde något annat?

Att statsministern nu lämnat över en lista med namn på fängslade kämpar som borde friges är väl ett annat bevis på att han tar sin roll på allvar och dessutom uppmanade han Kina att hoppa på klimattåget.

Visst kan vi protestera och det ska vi göra också men vi ska inte överskatta vår roll och betydelse bara. Inte mot Kina, vi är faktiskt bara en mindre fis i rymden enligt deras sätt att se, det gäller att inse det. Men å andra sidan ska det förstås inte underskattas heller men lite perspektiv på det hela bör vi ha. Därmed inte sagt att jag på något sätt stöttar den märkliga ordning de tycks ha i Kina. Det är helt vidrigt enligt vårt sätt att se. Tänk om det varit så här, då hade man väl suttit bakom lås och bom för länge sedan ;-).

Jag är helt övertygad om att Fredrik Reinfeldt har fingertoppskänsla nog för att fixa den här typen av möten galant. Ibland blir det som bekant bättre på längre sikt att vara aningens timid i sina framställningar, man kan vara det med en viss skärpa och därmed också få lite större respekt för sina ställningstaganden. Gläfser man som en hund blir man sällan tagen på allvar.

(intressant)
(SvD)

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hans klädval var mycket välplanerat.

Mary X Jensen sa...

Jag betvivlar inte ett ögonblick att Fredrik Reinfeldt inte vet hur han ska klä sig i olika situationer ;-).

Att det kom upp som rubrikfest i media är mer förvånande däremot. Jag gillar statsministern...

Leif Ekstedt sa...

Jag gillar honom också!