måndag 21 april 2008

SL kan väl inte ta ansvaret för att hålla ordning...

SL ska ha möte med polisen ikväll om att hålla ordning på tunnelbanor och bussar i Stockholm. Vi kan inte själva ta det ansvaret menar man på SL. Nej, tacka sjutton för det.

Gäng jagar vakter med järnrör, kastar sten mot bussar och diverse liknande händelser. Det är inte klokt helt enkelt. Det hela handlar om att splittra gängen, ta ungarna en och en och inte låta dem få chansen att föra någon slags grupptalan om att de inte har någon lokal. Grupptrycket är oerhört starkt och det är först när man slår hål på det som man kan nå någonstans.

Kan polisen sätta till resurser för fotbollshuliganer så att man tror att undantagstillstånd råder i staden när det är Derby så borde de kunna sätta hårt mot tunnelbanemarodörerna också. Var och en är ungarna små skitar. Tvinga dem att ringa hem till föräldrarna och tala om vad de gjort och be föräldrarna hämta dem på en uppsamlingsplats. Sätt in dem i burar och låt dem skämmas ordentligt så kanske de kommer på andra tankar! (inte riktigt på allvar, men lite, ni ser bilden framför er, dråplig syn). Framförallt ska de städa upp efter sig också.

Jag är övertygad om att föräldrarna inte tycker att det här något som ungarna ska hålla på med, det gäller att få igång en dialog här och dessutom visa ungarna att de här är inte på något sätt en sysselsättning som accepteras.

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå...
Anledningen till jakten på ordningstvakterna berodde på att polisen strax innan bett dem om hjälp då de skulle gripa en person som sprang omkring med ett pistolliknande föremål (han släpptes dock då det var en soft air gun eller liknande. När polisen sedan lämnade så hämtade denna person sina kompisar som var emellan 14 och 30 år dvs inga ungdomar (antar inte media vill gå ut med det). I vintras var lugna gatan i mosken i rinkeby (kanske tensta) för att prata med föräldrarna(då var det ungdomsgäng) svaret de fick av dessa var att: det får polisen sköta... Så man kan ju fråga sig varför man har barn med den inställningen.

Anonym sa...

det var just den logiken som gjorde att det inte finns tåg som går hela natten att det inte går att betala på bussen. svenskarnas lösning på problem är att lägga ner verksamhet som är besvärlig ignorera människor som är besvärliga(mormor och dvs gamla)
jag vet inte varför svenskar e så chockade att sverige är den enda landet som har ett systembolag men ändå inte den land med minst alkolister.
ni vill inte hitta losningar som inte går snabbt och smiddigt ni förskännar den absurda situationen ni lever i snart stänger ni ner östermalm t-centralen och stationerna nära barerna i söder efter rikeby och tensta stängs ner och politikerna e nöjda med lösningen och vill sprida prakcisen till andra problem stationer. ha ha efersom alla iriterrade och morgon trötta människorna trängs på bussarna upstår problem och konflikter och som 12-13 åringarna som dom har ungarna är som förtör(förutom järnrör insidenten), vänder sinna blickar på den ända och dessutom nya målet bussarna kanske politikerna antliga börja bygga arbettsplatser i förorten och alla blir glada till slut vem visste att det skulle sluta lyckligt
en rinkby bo