måndag 28 april 2008

Verkligheten överträffar alltid dikten...

I vanliga fall brukar jag försöka förstå vad som ligger bakom olika handlingar från alla håll och kanter. I det här fallet finns inget att förstå, det är bara helt enkelt ofattbart och motbjudande. Vill inte ens förstå. Bara säga NEJ, det är inte möjligt.

Hur i hela friden kan detta hänt överhuvudtaget? Hur kan en far göra så, hur kan en mor inte märka något, hur kan det vara möjligt att gömma en person i källaren i 24 år utan att någon märker det?

Verkligheten överträffar ALLTID dikten, hur gärna vi än önskar att det inte var så. Men i det här fallet finns det nog mycket tragedi utöver det vi kan se just nu. Det måste väl ändå handla om brist på förstånd både här och där?


(SvD)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det hela låter mer bissart än "När Lammen Tystnar"

Anonym sa...

Man behöver ju inte blicka till Alperna och låtsas vara förvånad över de hemska saker som hände där.
Det bor faktiskt många monster under Kebnekaise också: vad sägs om en man som kändes som pappa till Louise från Vetlanda! Ungefär samma monster som denna sörgliga jodlare.
Men till skillnad från de österikiska myndigheterna som gick ut och lade fram alla detaljer som de visste så de svenska myndigheter skyllde ut på varandra sitt passivitet utan vilken som helst tanke på Louise!
Att inte snacka om att Louises pappa så fort som möjligt förklarades psyksjuk, i Sverige kan inte finnas minsann sådana människor!