måndag 5 maj 2008

Det finns alltid två sidor av ett mynt...

Hittade en intressant artikel med synpunkter kring Vårdförbundets strejk från Ingela Gardner Sundström som är SKLs ordförande i förhandlingsorganisationen.

Det är en intressant betraktelse från den andra sidans syn på det som pågår. Läs här och dra era egna slutsatser. Är det rätt av Vårdförbundet att betrakta sina medlemmar som förlorare? Det finns som sagt flera sätt att se på saken. Jag lägger ingen egen värdering i det här, att vara sjuksköterska är inte att ha ett välbetalt jobb. Det har det aldrig varit. Men det finns alltid anledning att sätta in saker som sker i ett större sammanhang. I en förhandling gäller det att både ta och ge för båda parter...

(Aftonbladet)

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Mr. Nurse sa...

Läste Ingela Gardin Sundströms artikel hur otroligt bra lön vi har... Dummaste jag aldrig nånsin har läst! Där ser man hur långt ifrån vardagen politikerna är! I Stockholms läns landsting har man länge haft 2% som max per år! Och det är inte garanterat till alla utan till lönepotten som cheferna sedan delar ut hur om tycker och tänker om sina underställda. Det är ett hån mot oss om politiker tycker att vi kostar för mycket!
P.S. Nyfärdig ssk på SÖS har en ingångslön på 17900kr/mån... Ingen politiker skulle ens skaka hand med folk för den summan.

Anonym sa...

Att SKL gärna använder förra årets lönestatestik kan jag förstå då det åtminståne i min region blev en liten förändring i lönen tack vare att våra lokala politiker fick nog angående min arbetsgivares löneökningar till oss sjusköterskor och sköt till en summa pengar och befallde vår arbetsgivare att höja våra löner med en summa. Detta för att lönegolvet i vårt avtal med SKL hade visat sig vara ett lönetak hos vår arbetsgivare under många år. Så vi blev altså något litet kompenserade för flera års avtalsbrott vi blivigt utsatta för.
Året innan hade arbetsbivaren dess utom sänkt ingångslönen med 1.200 kr, så i realiteten fick de nyanstälda en lönesänkning det året även med de extra pengarna politikerna sköt till, men det ser ju bevisligen snygt ut i statistiken.
Har dock inte hört att politikerna ska ha reagerat någon annan stans i landet.

mvh
Rtg.ssk.