måndag 5 maj 2008

Varför inte acceptera hennes första nej...

Varför har inte oppositionen accepterat att Ulrica Schenström tackat nej för deltagande i utfrågningen i KU? Hennes dåvarande chef statsministern kommer att närvara, det räcker enligt min mening. Det är en gammal snaskig affär som borde vara över vid det här laget. Konsekvenser fick tas och dessbättre så uppstod ingen katastrof heller. Vad jag förstått så är saken utagerad nu. Statsministern kan säkerligen redogöra för situationen på egen hand. Låt Schenström vara ifred nu.

Någon undrar varför jag brukar hålla mig kvar vid Danielsson och KU. I det sammanhanget hände det en omfattande katastrof, som Danielsson fick reda ut bäst han ville. Hans chef lyste med sin frånvaro, Danielsson fick inget stöd. Det var en sämre och mindre trovärdig modell.

Det är den här delen av det politiska arbetet som är svårt att gilla... KU måste återta sin position som ett viktigt instrument och inte bli ett spel för gallerierna.

(SvD)
(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Hemlige sa...

Oppositionen borde helt klart ha nöjt sig med hennes första nej. Det finns ju ingen anledning att pressa en före detta statssekreterare. Hon lyder ju trots allt bara order, Fredrik har beordrat henne att hålla sig borta, och hon är lojal och lyder order.