torsdag 29 maj 2008

Känns inte detta väldigt onödigt...

Ingen koll på kärnkraftverket i Oskarshamn nattetid. Ingen vakt och det ska vara så till i oktober. Hur i hela fridens namn kan det vara så? Vem har ansvaret? Kan inte detta handla om rikets säkerhet? Det känns så. Kärnkraftverk - jättefarliga grejor.

Vadå vänta till oktober? Det måste väl ske nu? Har det inte alldeles nyss varit en incident där? En som kunde blivit väldigt allvarlig om den varit vad man trodde. Men å andra sidan så skickades beviset med posten. Rent av med B-post eller A. Så det kanske inte var så allvarligt. Men det kunde ha varit. Kulturbloggen har synpunkter.

Tänk om det händer igen och blir på riktigt då? Nu när man också fått veta att det är fritt fram nattetid - till i oktober...

Lite häpen blir man allt...

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Hemlige sa...

Du måste nog ha missförstått något, det kan ju per definition inte ske någon "incident" vid ett kärnkraftverk eftersom kärnkraft är helt ofarligt. Det finns följaktligen inte heller någon orsak att ha inpasseringsvakter, möjligtvis bör man bevaka ledningarna så att inte metalltjuvar tar dem.

Mary sa...

Jag tycker att det verkar väldigt farligt med kärnkraft utan tillsyn.

Incidenten jag talade om var den som skedde häromveckan. Det somk anske inte var en incident vad vet jag, men farligt lät det i alla fall... Två män blev ändå haffade så helt ofarligt kan det nog inte vara i alla fall för varför skulle då någon bry sig?

Jag är dock för attvi ska använda kärnkraft, men tycker nog att det ska hanteras med stor försiktighet. Där har jag väl ändå inte fel?

Metalltjuvar är ett gissel.

Anonym sa...

JA det är helt otroligt, Vad är det för DÅRE som har bestämt detta. se till att han får gå. Ett kärnkraftverk är ett 1A mål för en terrorist ( eler bara en psyksjuk idiot som tex läser artikeln).
Hur kan NÅGON som har något innanför pannbenet lämna ett kärnkraftverk åtkomligt?
Dygnet runt video övervakning + fasta vakter som alltid ser hele området. Me rörelsedetektorer som larmar TACK!!