onsdag 28 maj 2008

Det här med brandrisk...

Uppdatering: Otroligt mycket brandkårstutande just nu.
Otäckt med alla bränder. Jag vill dela med mig av egna erfarenheter för att kanske undvika någon brand.

Jag skrev detta den 28 maj:

Det brinner lite varstans numera, som tur är har inte alla bränder så sorglig utgång som nu i Vallentuna där en man blev innebränd. Två gånger på senare tid har jag varit med om lite läskiga tillbud här hemma. Det har handlat om glas och vatten som blivit till eld. Och det har gått snabbt.



Första gången hade jag en rundkolv med vatten ståendes på fönsterbrädan. Plötsligt säger min man - du det brinner i skärbrädan på bordet. Då hade solen strålat rakt igenom kolven och det blev en brännpunkt. Vilken tur att vi var hemma och såg det där. Inte en tanke på att något sådant skulle hända. Fysiklektionerna ligger bestämt några år bakåt, men man inser varför vissa kunskaper är bra.



Häromdagen så satt vi ute i solen med en karaff med vatten på bordet och plötsligt så började det ryka där också. Rikitgt läskigt. Tänk om vi hade gått in och låtit karaffen stå kvar? Hela huset hade kunnat brinna ner.



Det är något att tänka på - att en hel del grejor man har kan vara rena brännglasen. Nu har jag skaffat en plastkaraff i färg från IKEA, den ska det väl inte ställa till någon brand i alla fall.



Ville bara förmedla det här - hur lätt det kan ta fyr utan att man ens anar det. Läskigt. Självklarheter för vissa, men inte för alla...



(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: