måndag 12 maj 2008

Många har skrivit om fildelningsprocessen...

På senare tid har det rykt om tangenterna hos engagerade IT-förespråkande bloggare. Jag rekommenderar lite läsning hos oss - här finns kunskap i massor, på längden och tvärsen. Vi är förespråkare för informationssamhället och vill inte ha ett Bodströmssamhälle med ett kollektivt kontrollerande av oss alla.

bloggar.se finns det oändligt mycket initierad information att få. Läs bland annat här och här men kolla också under fler rubriker.

Kolla också in dokumentären "Good Copy Bad Copy" som ger en bra bild av framtiden, hur det ser ut i olika kulturer och hur framtida affärsmodeller kan se ut. I programmet deltar svensken Rickard Falkvinge också känd som Piratpartiets ledare, Professore Lawrence Lesssig med flera.

Det handlar inte om att vara illegal, det handlar om att arbeta för att lagar ändras så att de inte stoppar utvecklingen bara för att en industri, i det här fallet ifpi vill det. Distributionen av musik, bild och ord har förändrats och samhället bör hänga på här och inte stå kvar på busshållplatsen när sista bussen har gått.

I synnerhet inte som om de nya lagar och förslag som nu föreslås kommer att innebära att vem som helst kan få en husrannsakan på halsen. Utan att själv ha en aning så kan någon annan ha tolkat din trafik på internet som mystisk och vips så kommer de och hämtar dina datorer. Peter J Olsson har beskrivit detta på ett målande sätt i sin artikel Processen.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: