tisdag 27 maj 2008

Roslagsbanan utanför huset ännu en sommar...

Ja man kan säga vad man vill om Roslagsbanan, när den fungerar är den fantastisk. Det är mysigt att ha ett tåg med konduktör, även om det även här händer att folk blir hotade med pistoler och andra hemskheter. För det mesta är det ändå väldigt trevligt att skumpa fram i lagom takt.

I sommar ska Roslagsbanan fixas till och kommer då att ersättas med extrabussar, de ska gå precis utanför mitt hus. Förra året var det likadant. Under upprustningen så kommer det att gå bussar istället. Jättebra va? Men ser ni det tycker inte jag.

För de här bussarna passerar precis utanför mitt hus som ligger vid en väg där det står 30 på vägskylten och vi har ingen trottoar på vår sida utan kommer direkt ut på vägen. Ingen kör 30 här, inte bussarna heller. Och nu blir det än värre, för bilisterna lär väl försöka köra om bussarna. De brukar hålla på med sånt bus här på 30-vägen.

Det gäller att hålla i hatten när man ska hämta posten, för att inte tala om när man måste backa ut bilen på den nyblivna bussautostradan. I år är dessutom den andra infartsvägen till Österskär avstängd så i princip kommer alla bilar som ska in i vårt område att passera vårt hus.

Det är väl löjligt att bråka om några bussar tycker ni. Men ser ni det tycker inte jag. För varje vardagsdygn passerar det minst 156 stora röda dragspelbussar här. Ja, ni hörde rätt 156 stycken bussar på 30-väg.

ETTHUNDRAFEMTIOSEX röda bussar på min 30-väg/dygn - plus alla bilar som ska in och ut ur Österskär. Det blir som att bo på Sveavägen vid rusningstrafik, och det har vi valt bort, genom att flytta ut på vischan.

Gillar inte läget eller SL just nu, men kanske när det hela är klart. Lyxproblem tycker vissa. Javisst är det, men det gör inte saken mindre vardagsirriterande. Tänk om de åtminstone kunde göra en trottoar på vår sida av vägen, eller i alla fall sätta upp farthinder. Förra året klagade jag till kommunen och då rekommenderades jag prgamatiskt att parkera bilen på vägen för att få ner farten. Kanske att man ska prova det i år igen, och be grannarna göra det samma.

Det här till saken att vägen härutanför är inte kommunens - utan tillhör Vägföreningen. Ingen har upplyst oss om olägenheten, vi är väl ungefär 10-talet hushåll som är berörda. Men avgiften vill de att man ska betala... Jag är sur.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Parkera bilen på gatan.
Eller begär farthinder.
Eller varför inte både och.

Man ska inte bli trampad på sådär och fortfarande tiga.
Problemet blir väl när alla skyller på varandra. Det har man ju råkat ut för ett antal gånger.

Anonym sa...

När jag var i Ghana såg jag en trevlig metod för fartsänkning. Man tog helt enkelt och skyfflade ut enorma mängder lera på vägen och bakade ett eget farthinder. När det var nedslitet fyllde man på. Andra metoder de hade var fräsning av spår på tvären som skakar om eller tjocka linjer i gummifärg.

Var beredd på att alla typer av farthinder ökar buller och föroreningar då det gasas extra mellan varje hinder. Kommer det bussar blir det stora sotmoln om det inte är gasbussar.